реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Громадський оргкомітет до ювілею Шевченка уже працює

Перше засідання обласного Громадського оргкомітету до 200-річчя Тараса Шевченка пройшло нещодавно перед зборами міського товариства "Просвіта". Створено його з ініціативи правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка.

В роботі першого засідання взяли участь відомі просвітяни -- директор музею -заповідника Ігор Коцюбинський, поетеса Надія Галковська, народний депутат 4 скликання Володимир Ступак, депутат обласної ради Віктор Лазар, депутат Чернігівської міської ради Вячеслав Лебідь, народний художник України Володимир Ємець, народний артист України, лауреат Національної Шевченківської премії Василь Нечепа та інші.

До складу Громадського оргкомітету також входять народний депутат України Сергій Аверченко, голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, головний редактор газети "Сіверщина" Василь Чепурний, президент регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов, які цього разу не змогли взяти участі в роботі засідання, але підтвердили свою участь.

Оргкомітет завтердив положення про свою роботу, план роботи та підготував ряд пропозицій обласній державній адміністрації по вшануванню великого українця. Зокрема, пропонується звести пам'ятник Шевченку у Борзні та відновити у Тростянці в дендропарку. Оргкомітет пропонує за рахунок коштів обласного бюджету видати книги та диски про Шевченка на Чернігівщині. Будуть подані також інші пропозиції.

Свою роботу Громадський оргкомітет планує широко висвітлювати в газеті "Сіверщина" та в усіх інших ЗМІ, які забажають привернути увагу людності до постаті Тараса Шевченка.




Теги:Просвіта, громадський оргкомітет, 200-річчя Шевченка, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar