реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Громади проти закриття поштових відділень

Про це представники трьох об’єднаних територіальних громад Чернігівщини – Лосинівської, Вертіївської та Макіївської – заявили на брифінгу у Верховній Раді, організованому народним депутатом Олександром Кодолою.

«Мова йде про пілотний проект «Укрпошти» щодо скорочення поштових відділень зв’язку в населених пунктах області, з чисельністю населення менше двох тисяч жителів, замінивши їх на пересувні відділення. Із 1488 сіл на території області 1269 мають менше 2 тисяч жителів. Тобто майже в половині районів після впровадження пілотного проекту не залишиться жодного поштового відділення, крім районного центру», - переконаний Олександр Кодола.

«У нас така демографія, що в основному жителі – пенсіонери, - говорив голова Лосинівської ОТГ Володимир Андрієць. – Не тільки доставка пенсій, але й сплата комунальних платежів, доставка преси – все лежить на листоношах. Тому я вважаю неправильним скорочення сільських поштових відділень, а особливо листонош».

«Пошта – це не забаганка, не розкіш, вона виконує важливу соціальну функцію, - нагадав заступник голови Макіївської ОТГ Віктор Броварець. – Коли держава дала курс на створення ОТГ, ставилася мета наближення послуг до населення. А тут йдеться навпаки. Мені здається, що ПАТ «Укрпошті» треба брати приклад з іншого ПАТ – «Укрзалізниця». Там же теж не все добре, але ж неприбуткові електрички не відміняються»

«Ми проти того, що над жителями нашої громади проводився експеримент», - підсумувала заступник голови Вертіївської ОТГ Оксана Костюк.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:Олександр Кодола, закриття пошти, Лосинівка, Вертіївка, Укрпошта, Макіївка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar