реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Не називайте цинізм реформами!»-

наголошували учасники «круглого столу» в Чернігівській обласній раді щодо проекту «Укрпошти»

Керівники районів та ОТГ, редактори газет на широкому зібранні в Чернігівській обласній раді обговорили пілотний проект «Укрпошти» «Пересувне відділення», про який нещодавно писав «Голос України».

Генеральна директорка чернігівської дирекції «Укрпошти» Олена Дорошенко 45 хвилин переконувала у важливості, соціальній значимості (!), економічній ефективності проекту. При цьому часто суперечила сама собі. Так говорить про збиток у 2, 9 мільйона гривень діяльності її команди і тут же з радістю повідомляє про третє місце чернігівської дирекції в системі «Укрпошти». Або в численних інтерв’ю, поширених її прес- службою, чітко говорила про закриття стаціонарних поштових відділень у селах, а тут – протилежне. Мовить про збереження кадрів поштовиків, а голови сільських громад повідомляють про скорочення, під повідомленням про яке вже підписалися сільські листоноші…

Переважна більшість присутніх керівників категорично виступили проти пілотного проекту «Укрпошти» і як зауважив голова Іванівської ОТГ Сергій Гарус, зміни треба починати із самої чернігівської дирекції. «Укрпошта» не справляється зі своїми функціями – може, треба її мережу передати іншим операторам?», - питав він.

«Проект повністю відірваний від життя», «громада без пошти не може», «ще такого цинізму не було» - ці та подібні оцінки звучали з вуст керівників Борзнянського, Городнянського, Сновського, Корюківського, Коропського, Бахмацького, Носівського та інших районів. Категорично не сприймають новації дирекції «Укрпошти» керівники Кіптівської, Куликівської, Тупичівської, Гончарівської, Сосницької об’єднаних територіальних громад.
«Чернігівська обласна державна адміністрація цей пілотний проект не підтримує!» - однозначно заявила в.о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Юлія Свириденко.

Як представнику парламентської газети, довелося і мені звернути увагу на ряд згубних моментів проекту дирекції «Укрпошти». Відрадно, що дехто з присутніх приїхав на зібрання із ксерокопією статті «Голосу України».

Заступник голови обласної ради Арсен Дідур, що вів зібрання, наголосив: « На розгляд чергової сесії обласної ради буде внесено звернення до центральних органів влади щодо неприпустимості скорочення відділень поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта» в сільських населених пунктах Чернігівської області. Можливо, також буде поставлено питання про невідповідність займаній посаді директорки чернігівської дирекції «Укрпошти».

Василь ЧЕПУРНИЙ,"Голос України"






Теги:Чернігівська обласна рада, Арсен Дідур, Укрпошта, Сергій Гарус, закриття пошти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar