реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Голінську пошту заснував гетьман, а закриває якась фіфа

1752 року в Голінці було відкрито стаціонарне поштове відділення. "Батько" голінської пошти - гетьман Кирило Розумовський. За його наказом стаціонарні поштові центри створені по всій Гетьманщині - так, як то вже було в Європі.

І що ж? 2012 року був ювілей Голінської Пошти - 260 років БЕЗПЕРЕРВНОЇ роботи. Її існування не перервали навіть комуняки - не кажу вже про німців, за яких пошта працювала зразково.

Отой 260-річний ювілей треба було відзначити. Нагадати про велику історію. Про відомих голінських поштарів. Про значну роль голінської пошти в історії краю.

Та ні... Сидімо тихенько... Тссс... Щоб про нас ніхто не балакав....

І от тепер ми є свідками ОСТАННЬОГО місяця роботи голінського поштового відділення. Бо бандюки з Укрпошти зробили Чернігівську область бачте "експериментальною" - тут до кінця серпня закриють усі сільські поштові відділення. Всі! У Голінці так само.

Сільський поштар - це невід'ємна частина нашої спільноти. Як вчитель, священик, фелшер, бібліотекар і завгар.

Голінський поштар - це не лише людина, що бігає по селі з газетами й пенсіями. Це натуральний соціальний працівник, який знає чим дихає найвіддаленіша хата на селі, з ким можна поговорити й поділитися проблемами.

У Голінці існують цілі розповіді про дідів-поштарів, які все були письменні. Максим Носенко, Андрій Гринаць - і то тільки з мого кутка Хільківка.

Убити пошту - все одно що вбити школу чи останній ФАП.

Пропонована заміна - Автопошта, - яку так реклямують циніки з обласного управління Укрпошти - це наруга над мешканцями сіл. Тому що ніхто вчасно не доставлятиме пресу, навряд чи хто з чужих людей заїжджатиме на тих авто на всі 32 кутки Голінки в погану погоду.

А взимку?? Коли до Голінки часто-густо не ходить і регулярний транспорт....

Ми забули, що просто так нічого не буде. Ми не віримо, що нас дістануть до печінок не колись, а тепер. Сидимо. Мовчимо. А шо ж його робить...

А от Атюша ВСЯ повстала проти знищення своєї пошти і незаконного звільнення своїх поштарів. Одразу до села прискакала фіфа із Чернигова, умовляла й обіцяла. Але люди стоять на своєму: "Не дамо звільнити наших поштарів!"

А шо Голінка? Куди підуть ЧЕТВЕРО наших поштарів? До Давиденка? Порать біохімічних свиней?

Ага. Зато на день повернення комуняк до села - 13 вересня - буде БЕЗКОШТОВНЕ пиво.

Не мовчіть. Ще не пізно

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:Укрпошта, Ростислав Мартинюк, закриття пошти, Атюша, Голінка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar