реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Греко-католики мають молодого провідника

Українська Греко-Католицька Церква повідомила, що Папа Римський Бенедикт XVI затвердив Святослава Шевчука на посаді Верховного Архієпископа УГКЦ, якого у четвер обрав Синод церкви у Львові. Йому всього 41 рік. Новий провідник склав присягу перед Синодом єпископів.
Інтронізація (введення на престол) нового провідника Української Греко-Католицької Церкви відбудеться у неділю, 27 березня в патріаршому соборі УГКЦ у Києві.

Виборчий процес в УГКЦ дійсно викликає повагу. По-перше, своєю організованістю, а по-друге, тим, що до останнього моменту ніякого виливу інформації із синоду єпископів не відбулося. Відомо тільки, що оскільки перші три дні обрання не сталося, то, відповідно, новий глава УГКЦ обраний простою більшістю голосів.

До обрання на посаду Святослав Шевчук був апостольським адміністратором єпархії Покрови Пресвятої Богородиці у Буенос-Айресі в Аргентині. Раніше був головою секретаріату та особистим секретарем Любомира Гузара.

Вибори нового голови Української Греко-Католицької Церкви призначили по тому, як на початку лютого Любомир Гузар оголосив, що залишає посаду через стан здоров'я.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет привітав нового керівника греко-католиків, зазначивши:" Ваші попередники, владики Андрей Шептицький, Йосип Сліпий, Любомир Гузар, визнавали потребу й необхідність порозуміння в Україні між православними та греко-католиками, утверджували українську ідентичність Греко-Католицької Церкви. Сподіваюся, що в період Вашого керівництва в УГКЦ набудуть свого подальшого розвитку позитивні досягнення попередніх часів".




Теги:УГКЦ, патріарх, греко-католики, Любомир Гузар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar