реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Готуйтеся: зима таки йде по- справжньому!

Синоптики прогнозують в Україні сильні снігопади і зниження температури до -20, -25 градусів морозу

Про це повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда.

“Погіршення погодних умов прогнозується 18 січня. Ми очікуємо проходження по Центральній Україні крім Сходу і Заходу активних циклонів, які призведуть до снігопадів і посилення вітру. Ми очікуємо приріст сніжного покриву на 10-20 сантиметрів в більшості регіонів України”, – сказав Кульбіда.

За словами Кульбіди, з 15-17 січня прогнозуються снігопади, при цьому рівень покриву може досягати 10 сантиметрів.

“Сумарна кількість снігового покриву може скласти 20-30 сантиметрів в більшості областей України”, – зазначив директор центру МНС.
Крім того, метеоролог повідомив, що 21-22 січня очікується циклон з Балкан, який принесе сильні снігопади з переходом в дощ, ожеледь і посиленням штормового вітру до 15-24 метрів на секунду.

“У найближчі дні температура в нічний час знизиться до -4, -9 градусів, а на північному сході до -10, -14 градусів морозу.

“Починаючи з 25 січня існує висока ймовірність сильного похолодання в Україні до -14, -19, а 27-28 січня до -20, -25 градусів морозу. Це той прогноз, який ми можемо зробити сьогодні, але за три-чотири дні до початку цих періодів ми їх деталізуємо”, – уточнив Кульбіда.



Теги:прогноз погоди, похолодання, циклон, Микола Кульбіда


Читайте також



Коментарі (0)
avatar