реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Готуйтесь: очікується подорожчання солодощів

Серед головних причин підняття українськими кондитерами цін на свою продукцію називають подорожчання пшениці та енергоносіїв, повідомляє ТСН .
Зростання цін на продовольче зерно і борошно змусить українських кондитерів поступово підвищувати ціни на свою продукцію. Таку думку висловила президент корпорації "Бісквіт-Шоколад" Алла Коваленко. За словами Коваленко, останнім часом відбувся різкий стрибок цін на зерно і борошно.

"Якщо ще півтора місяці тому продовольчу пшеницю можна було придбати по 1200-1300 грн за тонну, то зараз офіційна ціна становить 1500-1550 грн, але за нею немає пропозиції, тобто виробники займають вичікувальну позицію. І постачальники борошна гарантують ціну тільки на тиждень вперед, що вносить додаткову невизначеність", - сказала вона.
Президент компанії зазначила, що у цьому випадку відіграють роль не спекулятивні інтереси, а об'єктивні обставини, оскільки, зважаючи на складні погодні умови - суворі морози взимку і посушливе літо, основним країнам - виробникам зерна довелося коригувати свої плани на врожай.

Крім того, додала вона, ситуація посилюється постійним зростанням цін на енергоносії.
"Потрібно дивитися правді в очі: у таких умовах утримувати ціни на колишньому рівні кондитерам не вдасться", - вважає Коваленко.
На її думку, вітчизняні виробники кондитерських виробів постараються не допустити різких коливань цін на свою продукцію, проте будуть вимушені з певною періодичністю підвищувати їх на 3-4%.

Як повідомлялося, раніше Міністерство аграрної політики прогнозувало введення квот на експорт зерна 2,5 млн. тонн до кінця 2010 року.

Втім, потім Кабмін заявив, що наразі це питання не стоїть.




Теги:Зерно, ціна на солодощі, енергоносії, пшениця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar