реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Готуємося до Святвечора: рецепт узвару

Узвар - компот по-українськи, але ж цілющіший, бо з натуральних сушених фруктів.

Щоб приготувати узвар, за рецептом слід взяти такі продукти:
200 г сушених груш, 200 г сушених яблук, 200 г чорносливу, 100 г ізюму, 200 г меду, 3 л води.

Підготуйте сухофрукти. Для цього помийте сухофрукти теплою водою і залийте їх на 10 хвилин холодною водою.
Налийте в каструлю 3 л води, покладіть груші і яблука і варіть на повільному вогні 15 хвилин.
Потім додайте в узвар чорнослив та ізюм і варіть ще 10-15 хвилин.

Наприкінці додайте мед, дайте закипіти і зніміть узвар з вогню.
Накрийте узвар кришкою і залиште на 2-3 години, щоб настоявся.

Процідіть узвар і подавайте до столу охолодженим.

Назва походить від дієслова «заварити», тому що фрукти тільки доводяться до кипіння. Узвар можна не варити, а настоювати у великому термосі:



Теги:традиційні страви, народні традиції, Святвечір, узвар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar