реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Готуємо вдома: морозиво

Старовинне морозиво
Візьміть хороших свіжих вершків і покладіть у них малинового, суничного або полуничного варення,— тобто того, яке вам більше до смаку, так, щоб на чайну чашку вершків припадало по столовій ложці варення; змішайте гарненьке і виставте на мороз — ось і все. Можна заморожувати у спеціальних формочках. А потім розкладайте в вазочки і подавайте.

Домашнє вершкове морозиво
210 мл вершків (33%), 3 яєчні жовтки, 210 мл молока, 160-170 г цукру, 1-2 чайні ложки ванільного цукру.

Молоко довести до кипіння, зняти пінку й остудити до температури тіла.

До жовтків додати цукор та ванільний цукор і збити до однорідної маси. Не припиняючи збивання, влити тонкою цівкою молоко.

Молочно-яєчну суміш поставити на повільний вогонь і нагрівати, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, поки суміш не загустіє. Готовий крем остудити й поставити в холодильник. В охолоджений крем додати збиті вершки й перемішати. Перекласти суміш у пластиковий контейнер, накрити кришкою або харчовою плівкою й поставити в морозилку на 2-3 години (за годину встановити в морозилці посилений режим заморожування).

Через 2-3 години вийняти морозиво з морозилки, перекласти у велику миску й швидко збити міксером або розтерти виделкою (бажано заздалегідь остудити миску, вінчик чи виделку). Збиту масу перекласти в контейнер, накрити кришкою й поставити в морозилку ще на 3 години.

Через 3 години масу можна ще раз збити (це допомагає розбити кристалики льоду й робить структуру морозива одноріднішою), перекласти в ємність для заморожування й поставити в морозилку ще на 3 години або до повного заморожування. Перед подачею бажано вийняти морозиво з морозилки і покласти на 20 хвилин у холодильник.

Розкласти морозиво у креманки і посипати тертим шоколадом, горіхами чи розкришеним печивом.

Морозиво зі згущеним молоком
Є ще простіший спосіб готування домашнього морозива.

Знадобиться 600-800 мл вершків (33%) і 350-400 г згущеного молока.

Вершки збити, не припиняючи збивання, влити згущене молоко (чим його більше, тим солодше морозиво). Масу перекласти в контейнер, накрити кришкою й заморозити таким же способом, що описаний в попередньому рецепті.

Смачного!




Теги:домашнє морозиво, рецепти морозива



Коментарі (0)
avatar