реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Горимо: одна людина загинула!

26 травня о 14:40 до Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області по лінії "101" надійшло повідомлення про пожежу в одній з квартир п’ятиповерхового житлового будинку в Чернігові по вул. Текстильників 8.

Через 8 хвилин на місце виклику прибуло два відділення пожежно-рятувальних підрозділів міста та автодрабина. За зовнішніми ознаками, відкрите полум'я виривалося з вікна квартири на 5-му поверсі, крім того вогонь розповсюджувався на сусідні квартири та дерев'яне перекриття горища. У під’їзді та коридорі спостерігалося щільне задимлення, а з вікон квартир верхнього поверху люди просили на допомогу через неможливість самостійно покинути свої помешкання.
Терміново було залучено ще одне відділення на автомобілі аеродромному, який за допомогою потужного лафетного ствола гасив вогонь.

Тим часом по автодрабині вогнеборці проводили рятування мешканців будинку. В ході цього врятовано 9 осіб, серед яких 4 дітей.
Ланка рятувальників у захисних протигазах під час проведення пошуку людей у задимлених приміщеннях, на п'ятому поверсі відшукала 61-річну жінку. Її винесли на свіже повітря та передали медичним працівникам. Нажаль, допомогти жінці було запізно через отруєння продуктами горіння. Лікарі констатували факт смерті. Як з'ясувалося, того дня пенсіонерка приїхала в гості до родичів.

Майже дві години знадобилася підрозділам Управління ДСНС аби приборкати полум’я. В ході гасіння врятовані квартири мешканців 5-го поверху.

Вогнем знищено меблі та майно квартири №1, де через коротке замкнення електромережі і виникла пожежа. 31-річна мати та її четверо дітей, три хлопчики 2003, 2006, 2009 року народження та найменша дівчинка 2012 року народження залишились без помешкання. Їх тимчасово розмістили в міській лікарні №4.

По факту пожежі проводиться розслідування. На місці пригоди працювала мобільна оперативна група Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області. Про це "Сіверщину" й повідомилоа прес- служба управління.



Теги:надзвичайна ситуація, Чернігів, пожежа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar