реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Гордість з інституту економіки і управління

Вечір п’ятниці був хвилюючим. Хвилюючим для всіх: для організаторів, для викладачів та для студентів. Для останніх особливо, оскільки обрані з них були учасниками конкурсу « Кращий студент України». Викладачам також не позаздриш, в рамках конкурсу, вони приймали участь у танцювальному шоу «Танці з викладачами».

Обрані номінанти
Участь у цьому конкурсі взяли 5 вищих навчальних закладів Чернігова та Радіо – механічний технікум. Чернігівський національний педагогічний університет ім. Т. Шевченка представляли – Бугай Олександр та Нак Марина Миколаївна, Чернігівський державний технологічний університет – Кулич Ярослав та Сизоненко Олена Володимирівна, Чернігівський державний інститут економіки і управління – Процко Єгор та Іванова Юлія Вікторівна, Чернігівський державний інститут права, соціальних технологій та праці – Купрієнко Сергій та Бут Олена Володимирівна, Чернігівський інститут інформації, бізнесу і права – Наталія Філіанова та Сорока Антон, і на кінець Радіо – механічний технікум представляли – Закірова Каріна та Мойсієнко Антон. Ці студенти претендували на звання Кращого студента України.
Концерт розпочався з першого туру – презентації кожного з учасників. Студент педагогічного університету у своїй роботі розповів про історію свого навчального закладу, студент з політехнічного зробив акцент на 50 –ти річчі університету, деякі студенти розповідали виключно про себе, дуже оригінальною була презентація студента з інституту економіки та управління – Єгора Процка. Та на думку суддів презентації могли б бути кращі і тому оцінки були не занадто високі. Розважали глядачів своїм виступом Клуб спортивного бального танцю «Аеліта» та «Вікторія Денс».
Особливу подяку потрібно висловити організаторам, ідея яких, заслуговує пошани. Вони влаштували грошове голосування за пару глядацьких симпатій під час антракту. А виручені гроші пішли на допомогу Чернігівському дитячому туберкульозному диспансеру. Сума налічувала 1035 грн., пара, яка представляла Політехнічний університет отримала найбільшу кількість грошей і зайняла I місце.
6 не менш важливих номінацій
Після антракту розпочалося нагородження талановитих і активних студентів, які проявляли себе у різних напрямках.
У номінації кращий студент-громадський діяч перемогу отримала – Ганна Будник, у категорії кращий студент-спортсмен – Шрам Сергій, нагороду кращий студент-медійник отримала – Лашук Тетяна, а у номінації кращий студент-програміст переміг В’ячеслав Птіцин. Кращого студента – медійника нагороджував Сергій Дзюба, скориставшись можливістю Чернігівський журналіст зачитав невелику сатиричну поему, кращого студента – спортсмена нагородила і привітала заступник чернігівського міського голови Оксана Тунік – Фріз.
Довгоочікувані танці з викладачами
Хореографія студентів та викладачів була на тему кінофільму «Операція И та інші пригоди Шурика», але не зважаючи на єдину тематику, глядачі побачили найрізноманітніші інтерпретації цього фільму у танцях.
Пара з Інституту економіки та управління Єгор Процко та Іванова Юлія презентували журі сучасний, креативний, веселий танок, у стилі хіп – хоп.
Представники Технологічного університету – Кулич Ярослав та Сизоненко Олена зачарували глядачів міксом твісту і танго. Гумористична і водночас мрійлива постановка передала не лише задум, а й відповідність до кінофільму. Пара з радіо – механічного технікуму Закірова Каріна та Мойсієнко Антон станцювали ліричний танок, не дивлячись на те, що обидва ніколи не займалися танцями. Пара з ЧІІБіПу збадьорила публіку запальним веселим рокенроллом. Представники Педагогічного університету здивували журі та глядачів справжнім танго, запальним, пристрасним, наповненим складними підтримками. Юридичний інститут представляли Купрієнко Сергій та Бут Олена. Ця пара закружляла у романтичному вальсі, Олена Володимирівна чарувала глядачів своєю вродою та розкішною сукнею.
Оцінки та відгуки журі були позитивними. Заступник міського голови Оксана Тунік – Фріз зазначила., що особливо втішає близькість та плідна співпраця студентів та викладачів.
Кульмінація вже близько
Одразу ж після танців виступав «Театр тіней Sweet Dreams» здивувавши публіку незвичною, унікальною, часом містичною постановкою, вони налаштували настрій глядачів на оголошення результатів конкурсу. І ось наступив довгожданий кульмінаційний момент. Для нагородження переможців на сцену запросили Олександра Щербу та Дениса Склярця.
Усі учасники отримали грамоти за участь у конкурсі та чудові букети , а от переможцем регіонального етапу всеукраїнського конкурсу «Кращий студент України» став студент Чернігівського Державного Інституту економіки та управління – Єгор Процко.

Після закінчення концерту Єгора поздоровляли його друзі, одногрупники, родичі, навіть декан університету. Та разом з привітаннями я змогла задати йому кілька питань:
- Піти на конкурс і представляти свій інститут було твоїм власним бажанням?
- Спочатку так, захотів піти спробувати, а вже потім в інституті вибрали.
- Хто допомагав тобі готуватися до конкурсу?
- Допомагало дуже багато людей з інституту, це і друзі, і одногрупники, і викладачі, тому це не моя перемога, а перемога інституту.
- Як проходила сама підготовка до конкурсу?
- У нас на все про все було три дні. За один день ми зняли сюжети для презентації, за другий день поставили танець, а третього – ми це все відпрацьовували і шліфували.
- Які твої плани на майбутнє?
- Планую працювати над собою, приймати участь у різних конкурсах, адже це досвід.
Оскільки я журналіст, мені дуже цікаво було поспілкуватися с переможницею номінації кращий студент – медійник – Лашук Тетяною.
- Чому ти вирішила стати саме журналістом?
- Я ще з дитинства мріяла стати журналістом. Ще колись давно почала писати, і моя сестра запропонувала мені спробувати знайти себе у журналістиці, я спробувала і мені вдалося.
- Яка була тема твоєї конкурсної статті?
- Я написала про Школу молодого журналіста і зовсім не очікувала отримати перемогу. Це виявилось для мене сюрпризом.
- Що ти відчула коли назвали твоє прізвище і запросили на сцену?
- Я була в шоці. Я взагалі цього не очікувала. Емоції мене переповнюють і хочеться виказати велику подяку своїй сестрі Богдан Віті, вона завжди мене підтримувала і надихала на нові ідеї. Також хочу подякувати Зевако Максиму, який відкрив для мене світ журналістики.

Дарина ПРИМАК







Теги:ЧДТУ, ЧДНУ ім. Т. Шевченка, Чернігів, студенти


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Детки ,учиться надо , а не х... страдать и п..м "проффесорам" бездарным своим передайте
avatar