реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Голова обласного КУНу: в міліції повно агентів Росії

Подаємо заяву голови обласної організації Конгресу українських націоналістів Валерія Рябченка з приводу обшуку та вилучення у нього макетів зброї.

Шановні побратими по зброї, звертаюся до вас з роз’ясненням щодо ситуації навколо мене в останні дні, та тими провокаціями які можуть виникнути стосовно кожного з нас, людей які в тяжкий період часу, в умовах війни, прикладають зусилля по зміцненню оборони нашої землі.

Про те що буде проводитись оперативна робота співробітниками МВС проти мене, я дізнався ще три тижні тому. До мене постійно потупала інформація з різних джерел, що проводиться збір інформації та зовнішнє спостереження стосовно мене. Я не звертав великої уваги на це, тому що ніколи не мав у себе вогнепальної зброї або вибухівки, все чим користувався під час навчань – це є масо габаритні моделі зброї (ММГ) або зразки гранат і мін які є учбовими, не є заборонені законом і знаходяться у вільному продажу.

Вся моя діяльність останнім часом, була спрямована на військову підготовку патріотів України у складі Першої Чернігівської Сотні, яка в найближчому часі увійде до складу батальйону територіальної оборони «Північ». Батальйон буде сформований з представників громадських патріотичних організацій Чернігівщини та увійде до складу Збройних сил України.

Маючи непогану матеріальну базу, яка складалася з різних зразків навчального військового озброєння, дозволяла проводити на високому рівні підготовку не тільки бійців ПЧС , але і представників національної гвардії України, спецпідрозділів МВС, самооборони, правого сектора, СОТА та інших, всі навчання проводились безкоштовно.

Вчора, після обіду, повертаючись з чергового навчання до місця де зберігалися вищевказані учбові зразки, до мене підійшли озброєні співробітники карного розшуку і спецпідрозділу МВС. Вони зачитали постанову суду, стосовно обшуку приміщення, яке не належить мені. Я їм повідомив, що користуюсь цім приміщенням і в ньому знаходяться зразки учбових ММГ, які належать мені. Зв’язавшись з власником, якому належить гараж, я повідомив співробітників МВС про те що він не дає право обшуку приміщення без його присутності, але не зважаючи на це міліціянти силоміць увійшли у приміщення, при цьому відверто демонструючи вогнепальну зброю. Я відповідно відмовився від будь якого сприяння їхніх дій. В приміщення зайшли 5-6 чоловік, двоє з яких були не в формі міліції. При цьому оперативна відео зйомка не проводилась, що проносилось в середину, або виносилось, і що відбувалось під час так званого обшуку мені невідомо.

На вулицю виносились різні речі, які ніякого стосунку до забороненого не мають, це спальники, каремати, одяг, рюкзаки, намети тощо. Які складались при цьому документи я незнаю.

Бійці МВС які знаходились в очепленні жваво розказували охочим подивитися на «цирк», про арсенали вогнепальної зброї і десятки бронежилетів, чим розповсюджували брехливу не перевірену інформацію. Журналістів, які могли б довести правдиву інформацію на місце проведення слідчих дій не пропустили. Мені довелось давати інтерв’ю по телефону, щоб надалі припинити розповсюдження брехні. Містом зразу поповзли чутки про викриття підпільного складу зброї і 50 бронежелетів, які були вивезені з Майдану, а тепер вкрай потрібні армії, сховані в підвалі. Повідомляю, міліцією було незаконно(бронежилет є предметом захисту і не є забороненим) вилучено 4 бронежелети які потребують ремонту і один кавер на бронежилет, всі вони купувались легально через інтернет з метою ремонту і використанню за призначенням.

Після того як міліціянти з приміщення винесли все що хотіли, я зачинив гараж, і поїхав зі слідчим карного розшуку до міського управління МВС, де написав поясненя по данній справі. Як пакувалися вилучені речі, хто підписував документи і куди вони направились мені невідомо. Як стало мені відомо сьогодні, з слів свідка, не все майно було описано, а саме один бронежилет і два плащ намети були забрані водієм однієї з міліцейських машин.

Хотілось би вірити, що все що сталося, це є прикрою помилкою, і реакцією на заяву небайдужого свідка, який бачив як я завантажував страйкбольні АК 74, і які важко непрофесіоналу відрізнити від справжніх.

Але не забуваємо про те що зараз іде війна, і агентів ФСБ в структурах МВС і СБУ повно, і в першу чергу в керівництві. Відповідно, таким чином вони будуть будь-якими силами ліквідовувати патріотів України, які все роблять для збереження цілісності нашої держави. Такими покидьками потрібні займатися вже не прокуратура, а контррозвідка.

А питань до очільників МВС в області дуже багато, наприклад – чому досі не спіймали прихильників терористів, які розповсюджують газети «маларосія», розклеюють листівки, розписують паркани антидержавними гаслами? чому досить не ліквідовані центри підтримки сепаратистів – офіси КПУ в області, не проведені обшуки їх лідерів? чому не затримані власники інтернет сторінки «черніговская народная республіка»? і чому кожний другий співробітник МВС – зрадник? І питань таких набереться багато.

Якщо керівництво МВС буде і надалі проводити політику залякування і тиску на чернігівських патріотів, ми поставимо питання перед Києвом про зміну всього керівного складу УМВС України в Чернігівській області, і проведення люстрації керівників середньої ланки.

Валерій РЯБЧЕНКО






Теги:кун, Валерій Рябченко, УМВС в Чернігівській області, зброя, батальйон Північ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar