реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

57 кримінальних справ - підсумок чернігівських виборів

У Чернігові за період проведення передвиборної кампанії і проміжних виборів до Верховної Ради на окрузі №205 було відкрито 57 кримінальних проваджень. Про це повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

Зазначено, що 37 кримінальних проваджень стосуються безпосередньо порушень виборчого законодавства.

«Зокрема, 18 відкрито за фактом підкупу виборців, п'ять – за зверненнями про перешкоджання здійсненню виборчого права і три провадження – про викрадення виборчих бюлетенів», – йдеться в повідомленні.

Окрім цього, в день виборів було відкрито 8 кримінальних проваджень, що стосуються порушень під час проведення голосування.

«Шість кримінальних проваджень відкрито за фактами умисного пошкодження майна (агітаційних наметів, стендів), крадіжки (угону агітплакатів) і чотири за вчинення хуліганських дій», – зазначили в МВС.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про три неправдивих повідомлення про замінування приміщень і про два факти незаконного поводження зі зброєю.

За результатами перевірок шість кримінальних проваджень було закрито. Матеріали направлені до органів прокуратури для перевірки законності прийнятих рішень.

Нагадаємо, раніше міліція зафіксувала на 205-му окрузі близько 70 повідомлень про порушення.

Як повідомлялося, ЦВК надвечір 27 липня обробила 100% бюлетенів на виборах у 205 окрузі Чернігова. За підсумками голосування переміг кандидат від президентської партії «Блок Петра Порошенка» Сергій Березенко із 35,90% голосів.



Теги:УМВС в Чернігівсьій області, округ 205, ЦВК, підкуп виборців, чернігівські вибори


Читайте також



Коментарі (0)
avatar