реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Йододефіциту -- зась!

Під час засідання робочої групи, яку 13 лютого провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, було розглянуто питання про внесення на затвердження сесії обласної ради проект Регіональної цільової програми запобіганню виникнення захворювань, спричинених йодною недостатністю на 2012-2015 роки.

Ініціатором даного проекту Програми виступила громадськість, зокрема, Чернігівська міська екологічна асоціація «Зелений світ» (голова -- Іван Осадців).

Під час засідання її розробники зазначали, що проблема йододефіциту не нова і існує давно. Наводився досвід інших країн з вирішення цього питання.

Статистичні дані щодо обізнаності населення Чернігівщини з йодопрофілактики свідчать про те, що понад 87% мешканців області готові приймати йодовану сіль.

Члени робочої групи розглянули та обговорили сильні та слабкі сторони Програми, її можливості та ступені ризиків. Наголошувалося, що дана Регіональна цільова програма буде своєрідним пілотним проектом в Україні, адже подібних немає в жодній з областей.

На завершення засідання його учасники дійшли висновку, що Програму необхідно доопрацювати, враховуючи всі пропозиції та визначитися з її формою.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації



Теги:йододефіцит, Чернігівська ОДА, Зелений світ, йодована сіль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar