реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Голосування закінчилось. Розбірки тривають

У трьох округах Чернігівської області триває напруження через заяви про фальсифікації.

Третій день після дня виборів не приніс повного заспокоєння причетним до організації виборчого процесу на Чернігівщині. Адже, якщо в трьох округах переможці чітко визначені і деякі переможені навіть публічно привітали переможців, то в інших трьох напруження триває.

Так, в окрузі № 206, де очевидним переможцем є представник партії «Слуга народу» Антон Поляков, затягується підрахунок голосів. Переможеному, який був народним депутатом досі, важко змиритися з думкою, що його переміг нікому в окрузі не відомий хлопець, який навіть агітації передвиборної практично не проводив. Та й напередодні дня голосування в цьому окрузі була маса проблем. Член окружної виборчої комісії Анатолій Шацький мало не на кожному її засіданні ставив питання про виведення зі складу дільничних комісій тих її членів, які не прийняли присяги, передбаченої законом. Комісія постійно ці питання відхиляла. А від кандидата, який був налаштований на перемогу, та від його технічних соратників у сільські комісії були подані люди, які проживають аж в Івано-Франківській та Волинській областях. Власне, вони, можливо, й не підозрювали про своє членство в комісіях поліських сіл Чернігівщини, адже на жодне засідання не приїздили. Зрештою, вже перед самими виборами комісія була змушена замінити їх — тільки на одному засіданні було замінено 200 членів дільничних комісій.

На думку члена окружної виборчої комісії Анатолія Шацького, ця схема була розроблена командою одного з кандидатів для зриву виборів. Тепер же, після голосування, бачимо затягування з підрахунками.

У найбільшому на Чернігівщині, а можливо, й у всій Україні, окрузі № 207, що включає в себе сім районів, прилеглих до кордону з Росією, чинний народний депутат Анатолій Євлахов уже визнав свою поразку і подякував виборцям за довіру, якою він користувався минулі п’ять років. Натомість самовисуванець Ігор Рибаков (який уже був депутатом у ранішій Верховній Раді) та представник «Слуги народу» Максим Зуєв оспорюють перемогу. Обидва не місцеві. Обидва заявляють про фальсифікації. Зрештою, члени дільничних комісій, які здають протоколи, ночували на підлозі, чекаючи закінчення розбірок в окружній виборчій комісії.

Були й розбірки на межі криміналу: невідомі чоловіки, що мали посвідчення журналістів, намагалися вивести із зали засідань голову окружної виборчої комісії, і тільки поліція завадила їх наміру.

У 210-му окрузі лідирують два самовисуванці — Сергій Коровченко та Борис Приходько. І обидва звинувачують один одного в підкупі виборців та членів комісій.

Троє переможців в інших округах, яких вже визначено, — це підприємець Олег Семінський, головний лікар обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб та нинішній народний депутат Валерій Давиденко. Перші двоє йшли від партії «Слуга народу», останній — самовисуванець, повідомляє наш власкор Василь ЧЕПУРНИЙ.

"Голос України"

Фото з сайту www.gorod.cn.ua



Теги:Анатолій Шацький, Василь Чепурний, 206 округ, 207 округ, дострокові вибори, 210 округ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar