реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Гоголівська «Ніч» подорожує Україною

Напередодні відзначення Нового року веселий передсвятковий настрій подарували артисти нашого театру жителям Дніпра, Харкова, Сум, Конотопу, а на завершення грудневих гастролей презентували свою творчість мешканцям та гостям столиці на сцені Жовтневого палацу в Києві.

І кожного разу безсмертна гоголівська «Ніч перед Різдвом» у виконанні артистів Чернігівського облмуздрамтеатру справляла глибоке враження на глядацьку аудиторію, викликала бурхливе захоплення і здивування від того, яким непередбачуваним і цікавим може бути знайомий усім зі шкільної програми твір класика вітчизняної літератури Миколи Гоголя.

Гоголівські фольклорні мотиви та образи виявилися невичерпним джерелом для режисерської й акторської роботи усього колективу. Будучи переплавленими через невгамовну фантазію творців цього феєричного дійства, вони стали не повторенням заяложених штампів удаваної «народності», а ефективним засобом, підпорядкованим творчому задуму режисера цього спектаклю, заслуженого артиста України Андрія Бакірова.

До яких тільки вигадок не вдаються постановник та виконавці ролей, аби створити на сцені чарівну, казкову атмосферу святкової Різдвяної ночі. А яке ж свято обходиться без жартів і сміху! Сміються парубки та дівчата, ходячи з колядками від хати до хати. Сміється й глядач над Солошиними гостями, які у Різдвяну ніч вирішили навідатися до неї на вогник, а мусили ховатися у мішках. І який же кумедний вигляд вони мають, коли їх дістають із тих мішків парубки та дівчата, думаючи, що там лежать наколядовані паляниці та ковбаси.

З перших хвилин спектаклю глядач отримує задоволення від захоплюючого сценічного дійства, злагодженої та гармонійної взаємодії акторського ансамблю, який ні на мить не відпускає уваги глядача впродовж усієї вистави. Захоплюючі ритми хореографічних композицій, вражаюча енергетика молодечого завзяття, колоритні сценічні образи, створені яскравим акторським ансамблем надовго запам’ятаються усім глядачам багатьох міст України, що прийшли познайомитися з новаційною роботою шевченківців у ці грудневі дні та дружно аплодували успіху чернігівських акторів.. Адже ця фантастично красива комедійна казка для дорослих вже третій рік поспіль завойовує симпатії дедалі ширшої глядацької аудиторії в Україні та за її межами. Можна сказати, вона стала справжнім блокбастером у діючому репертуарі театру й справжньою окрасою Новорічно-Різдвяних свят на театральних підмостках країни.

Недаремно ж шевченківці отримали почесне запрошення представляти цю романтично-містичну історію на сцені Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької у січні наступного року.

Бажаємо піднесеного святкового настрою усім шанувальникам театрального мистецтва та незабутніх приємних вражень від зустрічі з неймовірно чарівливою «Ніччю перед Різдвом»!

за інф. #chernihivtheatre






Теги:театр, ChernihivTheatre, гастролі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar