реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Годинникова майстерня: коли, і в яких випадках слід звертатися за допомогою?

Годинник – це один з найпопулярніших аксесуарів як серед чоловіків, так і серед жінок. Його використовують для того, щоб слідкувати за часом, а також з метою доповнити свій образ стильною деталлю. Враховуючи те, що годинник досі є насамперед функціональним виробом, важливо, щоб він показував точний час. Коли відбувається пошкодження годинника або виникає необхідність поміняти одну з деталей (наприклад, циферблат або ремінець), то будь-яка людина опиняється перед складним вибором: зробити все самому або звернутися за допомогою до професіоналів. Спробуємо розібратися, чому годинникова майстерня – це єдиний правильний вихід, якщо потрібний ремонт або обслуговування наручного годинника.

Що ж таке годинникові майстерні?

Майстерні з ремонту годинників – це місця, де працюють досвідчені майстри, які мають у своєму розпорядженні все необхідне обладнання та матеріали, які можуть знадобитися. Саме до них рекомендують звертатися виробники, якщо виникли проблеми з годинником.

Часовая мастерская Correa Харьков (Годинникова майстерня Correa) – це гарантована якісна допомога навіть за найскладніших несправностей годинника. Фахівці майстерні беруться за ремонт будь-якої складності і будь-якого, навіть найелітнішого і найдорожчого годинника.

При цьому звертатися до майстерні рекомендується не лише у разі виявлення несправності, але й для обслуговування годинника. Механічний годинник потребує регулярного обслуговування мінімум 1 раз на 2 роки. У процесі обслуговування майстри перевіряють точність ходу годинника, чистять механізм від бруду і пилу, що накопичився, змінюють мастило. Все це збільшує термін служби годинника, а також знижує ймовірність поломки.

Чому не варто ремонтувати годинник самому?

Є ціла низка причин, з яких ні виробники, ні експерти не рекомендують намагатися ремонтувати годинник самотужки:

  1. Складність діагностики. У деяких випадках несправність очевидна, але буває і таке, що годинник постійно неправильно йде або, наприклад, не заводиться. І причин цього може бути відразу кілька. Щоб визначити причину поломки, необхідно розумітись у принципах роботи годинника, а також мати спеціальне діагностичне обладнання.
  2. Відсутність досвіду та знань. Навіть досвідчені майстри (хоч і нечасто) можуть припускатися помилок, які призводять до посилення дефекту. Що вже говорити про людей, які вперше бачать годинниковий механізм і зовсім не розуміють, що їм робити з цим.
  3. Відсутність необхідного інструменту та обладнання. При ремонті годинника або його обслуговуванні не обійтися без спеціального інструменту, який допоможе розкрити виріб, розібрати його, перевірити точність ходу та виконати багато інших дій. Звичайно, завжди можна купити набір годинникаря, але іноді можуть знадобитися специфічні інструменти.
  4. У годиннику багато дуже крихких вузлів. Через це будь-який необережний рух може призвести до більш серйозного пошкодження, ніж спочатку, а це в свою чергу збільшить витрати на ремонт.
  5. Неможливість знайти потрібні деталі. У процесі ремонту часто доводиться змінювати зношені деталі. І необхідно розуміти, яка деталь підійде і де її можна знайти.

Навіть проста заміна джерела живлення в кварцовому годиннику може стати серйозною проблемою, адже кришки годинника мають різні замки, і деякі з них відкриваються дуже непросто.

Чи можна продовжити термін служби годинника?

Деякі люди помилково вважають, що якщо у них є набір годинникарів та інтернет, то вони можуть виправити будь-яку несправність. Насправді це зовсім не так. Спроби зробити все самостійно нерідко призводять до серйозних пошкоджень годинника, у тому числі і дорогих моделей. Якщо хочете продовжити термін служби годинникового механізму, слід дотримуватися найпростіших порад: зберігайте годинник у чистому та сухому місці, правильно заводьте механічний годинник, слідкуйте, щоб усередину не потрапляла вода, звертайтеся для обслуговування та ремонту годинника тільки в перевірені майстерні.




Теги:Correa, харків, майстерня, годинник


Читайте також



Коментарі (0)
avatar