реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Гіта англійська, королева українська

1000 років тому втікала в нікуди беззахисна донька вбитого короля Англії Гарольда ІІ Годвінсона, Гіта (Гіта Уессекська), щоб насильно не видали її заміж за вбивцю батька.

Король - самозванець кинув навздогін вірних псів та попередив всіх королів і королев Франції, Німеччини, Данії..., якщо приймуть і пригріють втікачку, то піде війною. Спустошить і помститься! Бо ж королівський титул Гіти був дуже йому потрібний.

Ніхто в Європі не подав допомоги принцесі, бо ніхто не хотів війни.Єдиною, хто не побоявся і кинув виклик вбивці і самозванцю - була королева Норвегії - Єлизавета, донька будівничого Софіівського собору князя Київської Русі Ярослава Мудрого. Наша королева! Вона була в Європі відома, як Еллісіф.

Після вбивства її чоловіка Гаральда ІІІ Єлизавета правила Норвегією, - була королевою вікінгів.І ось ця княгиня з Києва - Єлизавета не тільки обігріла сироту, але й поставила ультиматум: - Що? Ти смієш мені погрожувати? Та тільки рипнись! І я вже буду зі своїм військом біля твоїх воріт! Віднині ця дівчина, вважай, моя донька.

Королева Єлизавета втратила свою рідну дочку Марію, до речі, в один день з чоловіком, діяла безстрашно і впевнено. Вона вистояла, виховала не лише свою рідну доньку Інгігерду, майбутню королеву Данії, але й Гіту, доньку вбитого підступно короля Англії.

І знаєте ким стала прихищена королевою Єлизаветою, донькою Ярослава Мудрого, англійська втікачка? Дружиною короля київського Володимира Мономаха! Матір’ю якого була сестра візантійського імператора.
Ось яке у нас коріння!

Борис Джонсон був у Києві, з підтримкою. Був він тут і перед самою війною...Це ж треба, щоб через 1000 років від вказаних вище подій англійський лідер відвідав Софію і стояв на тому місці, де вінчалися Володимир Мономах та Гіта Уессекська. Перед Богом і людьми поєднувались в біді і радості, кровними узами предки українського та англійського народу.

Софія Київська- це місце, яке поєднує нас з усіма європейськими народами. Тут портрети і дух усіх королів Європи.
А ось через століття до нас із вічності повертається бумерангом подяка… може і за врятовану англійську королеву.

Нам є чим пишатися.
У нас глибоке коріння і велична історія.
Вчимо історію! Все буде Україна!

Юлія САГАНЬ



Теги:Володимир Мономах, невідома Україна, Україна - Великобританія, Ярослав Мудрий


Читайте також



Коментарі (0)
avatar