реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Герой – наш земляк

Весь світ облетіло відео, поширене російськими окупантами, коли вони вбивають військовополоненого українця після його слів «Слава Україні!». СБУ підтвердила особу героя – це Олександр Мацієвський.

Слідчі СБУ встановили, що росіяни розстріляли снайпера 163 батальйону 119 окремої бригади територіальної оборони Чернігівської області Олександра Мацієвського. «Остаточно підтвердити дані Героя вдалося після комплексу слідчих дій, які включали спілкування з рідними та побратимами загиблого, а також опрацювання фото – та відеоматеріалів» - йдеться в повідомленні прес- служби СБУ.

Крім того, СБУ отримала висновок судової портретної експертизи, яка також підтвердила: на відео саме Олександр Мацієвський. Вдалося також встановити, що розстріляли його росіяни ще 30 грудня, а повернули тіло додому лише в лютому. Він був призваний на військову службу у березні минулого року, а з кінця грудня вважався безвісти зниклим біля селища Красна Гора Донецької області.

Голова СБУ Василь Малюк заявив, що служба зробить все для встановлення осіб окупантів, які розстріляли військовополоненого: «Ми зробимо все, аби ці нелюди понесли заслужене покарання».

Президент України Володимир Зеленський присвоїв Олександру Мацієвському звання Героя України (посмертно).



Теги:російсько - українська війна, СБУ, Герой України, Олександр Мацієвський, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar