реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Данило Мурашко - Герой України

Унікальний хлопець, загибель якого була особливо болісною для багатьох, став згідно указу Президента Героєм України - фактичним героєм він був і до указу, адже у свої юні роки здійснив 141 бойовий виліт. Рекорд на рівні світових!

Данило Мурашко народився у Ніжині 10 серпня 1998 року, а загинув 27 січня цього року біля села Шабельківка Краматорського району на Донеччині. 141 виліт став останнім.

Він вчився у чернігівському ліцеї з посиленою військово- фізичною підготовкою, у Харківському університеті Повітряних сил.

За час Широкої війни здійснив 141 бойовий виліт, знищивши близько 70 одиниць броньованої техніки, понад 80 автотранспортних засобів, приблизно 30 автоцистерн пально-мастильних матеріалів, близько 600 осіб живої сили противника. Неодноразово здійснював вивід авіаційної техніки з-під авіаційних та ракетних ударів противника.
Кацапи підбили його і Данило намагався відвести машину від села, через що втратив можливість катапультуватись.

Мав нагороди - "Сталевий хрест" Головнокомандувача ЗСУ та ордени Богдана Хмельницького всіх трьох ступенів. Дружина Дарія лишилась вдовою. Як жаль, що він навіть не встиг продовжити себе в дітях! Йому було лише 24 роки!

Очкевидно, що в Чернігові і Ніжині будуть вулиці його імені - це найменше що можемо зробити для його і нашої пам'яті.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:російсько - українська війна, Ніжин, Данило Мурашко, Герой України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar