реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Генпрокуратура розслідує масове вбивство на Майдані

Звернення Прес-служби Генеральної прокуратури

Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом численних вбивств громадян України, вчинених під час проведення масових заходів в місті Києві, що мали місце у період з 18 по 22 лютого 2014 року за ознаками складу злочинів, передбачених ст. 115 (умисне вбивство), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України.

Хід розслідування вказаних злочинів набув широкого суспільного резонансу в світі та перебуває на постійному контролі керівництва держави, а також міжнародних інституцій.

Враховуючи принцип верховенства права, відповідно до якого людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави, досудове розслідування у провадженні має бути проведеним у найкоротші строки.

Одним з основних джерел здобуття доказів у даному кримінальному провадженні є свідчення громадян – учасників масових заходів, які стали свідками кривавих подій, що відбулись 18-22 лютого 2014 року в м. Києві.

Приймаючи до уваги викладене, звертаємось до усіх небайдужих громадян, які стали свідками сутичок у центральній частині міста Києва 18-22 лютого 2014 року, із запрошенням до слідчих Генпрокуратури з метою надання будь-якої інформації щодо вказаних подій.

Довідково:

Звертатись до старших слідчих в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України

Свірєпова Віталія Вікторовича за тел. 200-70-15;

Басова Дмитра Миколайовича за тел. 200-71-78; 200-70-79.



Теги:Майдан, розслідування вбивства, Генеральна прокуратура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar