реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Генерал Бурба звільнився, щоб не виконувати накази Банкової

Генерал Бурба, щоб не виконувати незаконний наказ Тарана приховати правду про зрив операції, звільнився з військової служби.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони в 2016-20-му роках генерал-полковник Василь Бурба сьогодні звільнений з військової служби через надання свідчень слідчій комісії Верховної Ради з розслідування провалу спецоперації із захоплення російських терористів

За даними джерелом Цензор.Нет, рапорт на звільнення Бурба подав 14 вересня. Перед засіданням Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування Вагнергейта Бурба був викликаний на зустріч з міністром оборони Андрієм Тараном. Таран, за словами джерела, наказав Бурба як військовослужбовцю відмовитися від дачі показань Тимчасової слідчої комісії. Наказав не повідомляти під протокол народним депутатам про те, що спецоперація із затримання російських терористів була санкціонована 1 липня 2020 го самим Тараном, і тому не вимагала взагалі ніяких нарад в офісі президента. Наказав не повідомляти як проходило засідання в кабінеті Верховного Головнокомандувача Володимира Зеленського щодо скасування спецоперації, а також про те, що на нараду Зеленський допустив осіб, що не мають відношення до абсолютно секретних операцій військової розвідки - главу офісу президента Андрія Єрмака, заступник голови офісу президента Романа Машовця, секретаря президента Марію Левченко, а також близько пов'язаного з РФ начальника комітету з розвідки Руслана Демченка. Таким чином були створені передумови до витоку інформації про спецоперацію. Також Таран вимагав приховати причетність Зеленського і Єрмака до скасування спецоперації.

Щоб не виконувати незаконні накази Тарана Бурба тут же в присутності міністра оборони написав рапорт про звільнення з військової служби.

Після написання рапорту про звільнення Бурба відправився на засідання ТСК і після цього неодноразово давав свідчення народним депутатам.

За даними джерел Цензор.Нет, протокол показань Бурби досі не оформлений і з ним не ознайомлені ні члени слідчої комісії ні сам Бурба.
Сьогодні офіційно наказом міністра оборони Василь Бурба звільнений з військової служби.

Юрій БУТУСОВ



Теги:Бурба, гібридна війна, вагнергейт, команда ЗЕ, державна зрада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar