реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Генерал бундесверу про нашу війну

Генерал-майор збройних сил Німеччини (Бундесвер) Крістіан Фройдінґ наголосив, що, з воєнної точки зору, ЗСУ досягли успіху.

"80 відсотків території України, як і раніше, вільні, і це після двох років боротьби з так званою військовою наддержавою. Вони повернули собі 50 відсотків втрачених територій. Російський Чорноморський флот де-факто витіснений з західної частини Чорного моря", - підкреслив генерал.

Крім того, Україні все частіше вдається завдавати ударів глибоко за лінією фронту, навіть і використанням кустарних систем озброєння, зауважив він.

Проте у своєму інтерв'ю Фройдінґ зауважив: в Бундесвері не припускали, що Росії вдасться посилити військові спроможності. "Вони нарощують свій військово-промисловий комплекс, розширюють його, збільшують виробничі потужності, незважаючи на найжорстокіший режим санкцій", - зазначив він.

Також, за словами представника міноборони, "не бачили або не хотіли бачити" можливості РФ отримувати необхідні товари від союзників. "Чи то Північна Корея, чи то Китай, навіть південні країни. І навіть якщо ці держави постачатимуть лише освітлення для холодильників, то й воно потім може бути використане у воєнних цілях", - зазначив генерал.



Теги:санкції, буднесвер, ЗСУ, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar