реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Галузева рада підприємців -- голос змін

Перше засідання галузевої ради підприємців області, що займаються торгівлею, винесло на своє обговорення кілька важливих питань. А, як зазначив голова ради Микола Шкурко, "голос суб"єктів господарювання -- це база для змін. Нема у державі таких питань, яякі не можна вирішувати знизу".
Тому і вияснення проблем -- узаконення збудованих раніше об"єктів мало бізнесу (перукарні, кіоски тощо), спрощення оренди та приватизації земельних ділянок, попри застереження запрошених на засідання чиновників, можна і треба вирішувати. Не чекаючи розв"язок наших проблем із високих київських кабінетів -- повірте, їм не до нас. Вони поняття зеленого не мають про археологічні сервітути (Ірина Гусак з Новгорода-Сіверського відстьоювала таку новацію, щоб мати змогу працювати на історично важливій землі) чи про численні вимоги архітектурно-будівельних норм, що є сумішшю старих ГОСТів з новими інструкціями і служать підставою для хабарів та гальмування бізнесу.

Олександр Заєць, голова районної ради підприємців:" 33 документи терба, щоб здати об"єкт! Власниця маленькоїх перукарні, коли почула це, заплакала і пішла. А ми ж усі починали з нуля, а не з крадених підприємств!"

Країною "неляканих лохів" назвав підприємців Ігор Пузан, представник управління Держкомзему. І правильно назвав, бо коли треба шукати кума, щоб було два учасники для проведення земельного аукціону (з одним учасником не дозволяє закон!), то треба міняти закон. Щоб не бути лохами!

Чому не можна взяти кредити у банках до 100 тисяч гривень для обігових коштів -- питалися на своєму засіданні підприємці. І як розповів згодом Микола Шкурко, перша реакція уже є: "Південкомбанк" відкрив кредитні лінії для підприємців саме на такі суми.

Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:бізнес, Чепурний, Шкурко, підприємці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar