реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Галушки, їдьте у Полтаву!

19 червня в Полтаві на Соборному майдані відбудеться свято «Полтавської галушки». Родзинкою свята стане «Полтавська битва кухарів» - конкурс на кращу галушку. Заявки на участь в конкурсі подали понад 50 підприємств громадського харчування не тільки з Полтави, а й з інших міст області та України.

На переможців чекають мішок борошна, мішок цукру та ящик олії. Почесними гостями свята стануть громадяни з прізвищем Галушка, серед них будуть і кухарі. Як повідомляє прес-служба Полтавської міськради, до традиційної родзинки додасться новий витвір полтавських кулінарів «галушка солодка» та «літаючі галушки».

Оскільки в гоголівських «Вечорах на хуторі біля Диканьки» вареники літали, то організатори свята думають, що літаючи галушки будуть доречними.

За доброю традицією на майдані працюватиме «Містечко майстрів», де виставлятимуться й продаватимуться вироби народно-ужиткового мистецтва.

Про бажання взяти в ньому участь надіслали повідомлення вже понад 40 майстрів з Полтави та Полтавщини, інших регіонів країни. Широкою й різноманітною буде й культурна програма. Серед її учасників як аматорські, так і професійні колективи, у тому числі обласна філармонія та театри.

http://poltavanews.com.ua/news/interesting/gromadyani-na-prizvishhe-galushka-stanut-pochesnimi-gostyami-poltavskogo-svyata.aspx




Теги:Галушка, свято галушки, Полтавська битва, Полтава


Читайте також



Коментарі (0)
avatar