реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Футбол: «Десна» стартує в чемпіонаті!

У рік 50-літнього ювілею улюбленої тисячами чернігівців команди “Десна” місто майже зосталося без професійного футболу. Бо власники клубу, які в попередні роки змінювалися один за одним, більше дбали про власний імідж на спорті, ніж про команду.

В результаті клуб, що непогано виступив в останньому чемпіонаті України в першій лізі, не міг навіть пройти атестації для подальших виступів у професійному футболі. Тому Федерація футболу України та Професійна футбольна ліга виключили “Десну” не лише з першої ліги, а й загалом з участі у професійному футболі. Повернутися туди, бодай у найнижчий дивізіон — другу лігу, можна було, лише пройшовши через сито аматорських турнірів, перемагаючи в них. Але, враховуючи славну історію команди, в якій грало багато відомих майстрів, “Десну” поновили у професійному статусі. Для цього в Чернігові за активної участі міської ради було створено нову структуру — спортивно-футбольний клуб ”Десна”. Федерація футболу і ПФЛ внесли команду до другої ліги чемпіонату України. Отже, ми знову побачимо її на полі стадіону ім. Гагаріна.

У спортивній історії часів незалежної України “Десна” вже двічі виступала у другій лізі. Обидва рази вигравала турніри і входила до першої ліги. На жаль, після краху попереднього клубу, непевності щодо подальшої спортивної долі команду мусили залишити майже всі гравці. Вони професіонали і мусили шукати інші клуби. Тому команда формується майже повністю з новачків. Але дехто зі старожилів залишився. Це кумири чернігівських уболівальників — Олександр Кожем’яченко та Валентин Круковець. Олександр є кращим бомбардиром “Десни” часів незалежності. В останні сезони він нечасто виходив на поле в матчах першої ліги. Тренери чомусь недолюблювали вихованців чернігівського футболу, яким є Сашко. А Валентин Круковець, багатолітній лідер і капітан команди, взагалі змушений був залишити її і в останні сезони грав у любительському спорті — у вищій лізі чемпіонату області за команду “Полісся” (Добрянка Ріпкинського району), клуб колишнього президента ”Десни” Івана Чауса. Отже, появи на полі цих футболістів з нетерпінням чекають уболівальники «Десни».

Головним тренером команди призначений 50-річний київський фахівець Віктор Догадайло. Президентом клубу є наш земляк, заступник директора одного зі столичних концернів Юрій Тимошок.

Друга ліга чемпіонату поділена на дві групи. “Десна” входить до групи А. У групі є досить відомі команди, що пограли навіть у вищій лізі, — “Верес” (Рівне), “Нива” (Тернопіль). Також доволі сильні клуби МФК “Миколаїв”, “Динамо” (Хмельницький). У цій же групі друга професійна команда області — “Єдність” із села Плиски Борзнянського району, що вже кілька років грає в чемпіонаті.
Чемпіонат стартує вже завтра. 23 липня “Десна” грає свій перший матч на виїзді проти “Чорноморця-2” (Одеса). У середу, 28 липня, ми вперше побачимо команду вдома, на стадіоні ім. Гагаріна. Правда, це буде матч Кубка України, де наші приймають “Енергетик” (Нова Каховка).

А ось календар домашніх матчів “Десни” в першому колі (кого і коли вона приймає).

1 серпня — МФК (Миколаїв),
14 серпня — “Верес” (Рівне),
4 вересня — “Динамо” (Хмельницький),
18 вересня — “Скала” (Моршин),
4 жовтня — “Бастіон” (Іллічівськ).

Отже, вболіваймо за “Десну”!

Петро АНТОНЕНКО




Теги:Іван Чаус, команда Десна, Футбол, чемпіонат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar