реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Фіскали замість інвестицій

20 серпня 2019 року відбулася зустріч за «круглим столом» представників малого та середнього бізнесу міста Ніжин з міським головою Лінником Анатолієм Валерійовичем.

Спілкування проходило в режимі запитання-відповідь, тому часто переходило в дискусію. Зокрема, член Асоціації “ОПН” Шкурко Микола Пантелійович окреслив концептуальні розбіжності в підходах до розвитку МСБ у влади і бізнесу, а саме фіскальну, а не інвесииційну спрямованість дій економічного блоку міської влади.

Як наслідок такої політики, встановлено зависокі ставки земельного податку і з нерухомості, і це в той час як значна частина СПД узагалі не сплачує цих податків, пропонується значно збільшити розмір пайового внеску на розвиток інфраструктури міста, ніяк не можуть прийняти Положення про Раду підприємців при міській раді, в якому було б відображено представницький принцип формування її складу, запропонована півроку тому концепція створення Школи підприємництва взагалі не розглядається…

Чи будуть якісь розпорядчі дії влади за результами «круглого столу», чи провели його просто заради зондування настроїв економічно активної частини міської громади та проставляння “галочки” – час покаже. Одне ясно, підприємці мусять гуртуватися для продовження діалогу.Асоціація "Об'єднання підприємств Ніжинщини"



Теги:Ніжинська міська рада, Микола Шкурко, підприємництво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar