реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Буде "Школа підприємництва"

“Круглий стіл” на тему: «Створення Школи підтримки підприємництва» відбувся 2 вересня 2021 року у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Голова Ради підприємців при міській раді Микола Шкурко, який вів засідання, запропонував проєкт «Школи підприємництва», який функціонуватиме в два етапи:

1. Здійснення профорієнтації на підприємництво і опанування основ ведення підприємницької діяльності в навчальних закладах для цільових груп випускників із залученням до цього консультантів наявних елементів інфраструктури підтримки підприємництва в місті;
2. Створення при відділі економіки та інвестиційної діяльності за підтримки Ради підприємців аналітично-дорадчого підрозділу для формування пропозицій з напрямів творення підприємництва, формування замовлення на підприємницькі послуги, забезпечення фінансової та інфраструктурної підтримки для започаткування підприємств, здійснення супроводу новостворених суб’єктів підприємницької діяльності та задля іншого, пов’язаного з розвитком підприємництва в місті.

Начальниця відділу економіки та інвестиційної діяльності міськвиконкому Тетяна Гавриш повідомила про виділення двох кімнат на 1-му поверсі під Бізнес-хаб, який власне й буде забезпечувати другий етап «Школи підприємництва», тобто координуватиме роботу різних служб, займатиметься аналізом стану підприємництва, наявних можливостей тощо.

Алла Бондаренко і Валентина Пугач (НДУ ім. М. Гоголя) представили проєкт «Сучасні крафти міста Ніжина Чернігівської області: регіональні традиції й інновації», який потребує фінансової підтримки для розвитку ремесел у місті.

Еліна Мартинова поділилася задумом комерціалізації музейно-виставкової діяльності, який заслуговує також на фінансову підтримку.

У виступах представників навчальних закладів міста: Володимира Дорохіна (коледж культури і мистецтв), Валентини Градобик (Управління освіти), Ліни Карпенко (Професійний аграрний ліцей) були розкриті особливості першого етапу, заявлялася потреба в проведенні аналітичних досліджень міського підприємництва та ринку праці.

Про можливості участі в проєкті говорили Володимир Власенко (Центр зайнятості), Володимир Градобик (Центр надання адмінпослуг), Геннадій Тараненко (Податкова інспекція).
У заході, приуроченому проведенню місячника підтримки підприємництва, взяли участь члени Ради підприємців Микола Лисенко і Сергій Кот, Юлія Болох з обласного ліцею, Тетяна Шеверда з Чернігівської торгово-промислової палати, а також викладачі коледжу культури і мистецтв Тетяна Пахомова, Євгенія Липовецька та заступниця директора з навчально тренувальної роботи Ніжинської КДЮСШ Лідія Поляк.
По завершенні заходу начальниця сектору розвитку підприємництва, споживчого ринку та захисту прав споживачів відділу економіки та інвестиційної діяльності Ярослава Ярош запевнила про врахування пропозицій, висловлених під час “круглого столу”, в звіті та його оприлюднення

Асоціація "Об'єднання підприємств Ніжинщини"



Теги:Ніжинська міська рада, Микола Шкурко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar