реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Фірма депутата збудує укриття по завищених цінах

Тупичівська cільська рада Чернігівської області 7 серпня за результатами торгів замовила ТОВ «Фірма «МЖК-Сервіс» будівництво укриття для ліцею за 24,71 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч по вул. Чернігівська, 40 виконають будівельні роботи, влаштують інженерні мережі та пожежну сигналізацію, а також благоустроять територію. Укриття ліцею площею 438 кв. м розраховано на 147 осіб. Отже, вартість його будівництва складає 56 420 грн за «квадрат» із ПДВ. У липні Мінвідновлення встановило опосередковану вартість будівництва житла на Чернігівщині на рівні 22 225 грн за «квадрат» із ПДВ, що вдвічі дешевше.

Проект виконав ФОП Мельник Станіслав Петрович, а експертизу – ТОВ «Експертиза ЮА».

Договірна ціна є твердою, тому платитимуть саме по кошторисних цінах. У підсумковій відомості ресурсів 3,57 млн грн відведено на арматуру круглого та періодичного профілю класу А-ІІІ (А400/А500) діаметром 12-18 мм по 46 800 грн/т (тут і далі ціни та суми вказано з ПДВ). Фірма «Сталь Союз» продає таку арматуру по 28 500 грн/т, а компанія «Метінвест-СМЦ» пропонує її по 32 000 грн/т. У середньому це в 1,5 рази дешевше.

Профільовану мембрану HDPE «Sweetondale» товщиною 0,6 мм врахували по 144 грн/кв. м. Продавець «Sweetondale» на майданчику «Епіцентру» продає профільовану мембрану HDPE турецького бренду «BTM» по 60 грн/кв. м, що майже в 2,5 рази дешевше.

Отже, на згаданих позиціях переплата може сягати приблизно 1,22 млн грн. Цього вистачило б на закупівлю 8 наземних станцій для FPV дронів або 48 ноутбуків для працівників освіти.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в них треба було завантажити у складі тендерної пропозиції лист про ознайомлення з вимогами робочого проекту. Для цього можна було звернутися з 08:00 до 17:00 за адресою замовника у Тупичеві по вул. Чернігівська, 75 або на сайт https://e-construction.gov.ua.

Тупичівську cільраду очолює Лариса Шовкова, уповноваженою особою є Марія Сливко.

Чернігівською «Фірмою «МЖК-Сервіс» на чолі з Андрієм Брюхановим володіє Ігор Желдак. Желдак є депутатом Чернігівської облради, куди потрапив у 2020 році за списком партії «Рідний дім», створеної мером Чернігова Владиславом Атрошенком

Раніше, з 2015 року Желдак був депутатом Чернігівської міськради, де очолював список найбагатших депутатів. Також він записаний в штаті фірми інженером-будівельником та здійснює технічне керівництво діяльністю фірми.

Згідно декларації за 2023 рік, дружина Желдака Людмила Антоненко володіє ТОВ «Нікком Плюс», ТОВ «Л-Сіті» та ТОВ «РБК-Спецмонтаж». Останнє за 2016-2021 роки натендерило 12,98 млн грн, переважно в будівельників Чернігівської міськради.

У лютому цього року «Громадський моніторинг України» писав про завищення «Фірмою «МЖК-Сервіс» цін на ремонт будівлі палацу культури у Чернігові. У матеріалі йшлося про можливі переплати на теплоізоляції, трубах, щебні, гідроізоляційній суміші тощо. А торік видання «NGL.media» повідомляло, що Чернігівська міськрада замовляла у цієї фірми ремонт міської котельні з ймовірною переплатою на окремих позиціях техніки.

З 2016 року «Фірма «МЖК-Сервіс» натендерила 519,92 млн грн, найбільше в будівельників Чернігівської міської ради.

Ганна КИСЛЯКОВА, Наші гроші



Теги:мародери, Тупичів, шахрайство, Чернігівська міська рада, Рідний дім


Читайте також






Коментарі (0)
avatar