реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Фестиваль відмінено

Чернігівський обласний філармонійний центр спершу планував обійти короно вірус «малими кроками», але не вдалося. Спершу оголосили – концерти будуть проводитися і надалі, але квитки продаватимуться не більше 200 на один захід. І вже було оголошено про відкриття ХХ Міжнародного фестивалю класичної музики “Сіверські музичні вечори”. Ювілейний фестиваль присвячений 250-річчю великого німецько-австрійського композитора Людвіга ван Бетховена.

Перший фестивальний день розпочався блискучим виконанням концерту для скрипки з оркестром ре мажор, опус 61. Соліст – всесвітньовідомий американський скрипаль українського походження, заслужений артист України Олег Криса (на фото). Наразі музикант мешкає у Лас-Вегасі, де викладає гру на фортепіано в Університеті штату Невада (США). Він є художнім керівником Українського Інституту в Америці. Маестро є давнім партнером Чернігівського обласного філармонійного центру. Разом з Академічним симфонічним оркестром “Філармонія” під керівництвом Миколи Сукача він неодноразово виступав у Чернігові. Тож зала захоплено зустрічала Олега Крису як давнього друга, віддячуючи йому бурхливими оплесками і вигуками «браво».

Наступний фестивальний день мав пройти у неділю, 15 березня. Але, як із сумом повідомили у філармонійному центрі, всі концерти на виконання відповідного розпорядження департаменту культури відмінені, а глядачам будуть повернуті кошти за квитки.
"Голос України"



Теги:Чернігівська філармонія, короновірус, Сіверські музичні вечори


Читайте також



Коментарі (0)
avatar