реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Європа проти ізраїльського нападу

Десятки тисяч людей узяли участь у низці демонстрацій у суботу в різних містах Європи проти загибелі 9 пропалестинських активістів у перебігу понеділкового затримання Ізраїлем морського конвою, що мав на меті прорвати блокаду Смуги Гази.
Демонстранти вийшли на вулиці Стамбула, Лондона, Дубліна, Парижа і ще низки французьких міст, вигукуючи антиізраїльські гасла і махаючи палестинськими і турецькими прапорами.

Загиблі були громадянами Туреччини, Туреччина ж відіграла головну роль у спорядженні того конвою.

У самій Туреччині такі демонстрації проти Ізраїлю і на підтримку владного в Смузі Гази радикального антиізраїльського руху «Хамас» відбуваються від понеділка щодня.

У понеділок Ізраїль перепинив так звану «флотилію свободи», яка офіційно мала доставити до Смуги Гази гуманітарну допомогу. Але учасники конвою відмовилися розвантажити її в ізраїльському порту для перевірки і передачі палестинцям і продовжили прямувати просто до берегів Смуги Гази всупереч попередженням про блокаду цієї частини палестинської території.

За словами активістів, 9 із них загинули, бо ізраїльські десантники відкрили вогонь по беззбройних мирних активістах безпричинно. Ізраїльтяни заявляють, що були змушені оборонятися, коли на них напали озброєні учасники конвою.

Ізраїль також заявляє, що блокада Смуги Гази необхідна, щоб не допустити потрапляння зброї до рук «Хамасу», і наполягає на доставці гуманітарних вантажів через територію Ізраїлю для контролю їхнього вмісту.

http://www.radiosvoboda.org/archive/news/20100605/630/630.html?id=2063201




Теги:сіоністи, сектор Ґаза, Туреччина, араби, Ізраїль, палестина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar