реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Виявляється, "кіббійський різник" досі живий

Ізраїльський прем'єр-міністр Аріель Шарон переніс ще 4 січня 2006 року обширний інсульт і впав у кому. Після того про нього нічого не повідомлялося. Виявляється, він досі живий і його тримають у рослинному стані.

За даними 10-го телеканалу, у 85-річного пацієнта виявлена ​​гостра ниркова недостатність, яка загрожує його життю. Лікуючі лікарі та родичі Шарона не коментують повідомлення ЗМІ, пише РІА Новости.

У клініці "Шеба" під Тель-Авівом, де перебуває відставний прем'єр, зібралися десятки журналістів. Для підтримки порядку туди перекинуто вісім поліцейських патрулів, передає 9-й телеканал. Ветеран майже всіх воєн Ізраїлю, автор програми "розмежування", яка поставила крапку в 38-річній історії окупації сектора Газа, архітектор "стіни безпеки", для арабів він відомий як бейрутський різник.

Після низки операцій колишнього прем'єра перевели з нейрохірургічної реанімації єрусалимського госпіталю "Хадасса" в реабілітаційний центр клініки "Шеба".

Найбезславнішу сторінку в історії підрозділу "101", яким командував Шарон , пов'язано з рейдом на йорданське село Кіббія вночі 14 жовтня 1953 року. У відповідь на вбивство єврейської жінки і двох її дітей бойовики Шарона за підтримки регулярних частин увійшли в село, маючи з собою велику кількість вибухівки. Вони висадили в повітря 50 будинків. Більша частина з тисячі п'ятисот жителів розбіглися, але внаслідок вибухів загинули 69 душ, зокрема жінки, що ховалися в домівках, і діти.

Через кілька років після цього інциденту, що спричинив неабиякий міжнародний резонанс, Шарон незворушно говорив про нього як про "випадкову трагедію", що призвела до втрат серед цивільного населення. Саме тоді за ним закріпилося прізвисько "різник".
Багато ізраїльтян вважають його за національного героя і навіть за символ Ізраїлю.



Теги:сіоністи, араби, Ізраїль, Аріель ШАРОН


Читайте також



Коментарі (0)
avatar