реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Евакуйовується навіть Нью-Йорк!

Буревій "Айрін" вдарив по східному узбережжю США. На мисі Лукаут, що на узбережжі Північної Кароліни, швидкість вітру сягає понад 140 км на годину.
Понад двом мільйонам людей, які мешкають вздовж східного узбережжя США, наказали евакуюватися зі своїх будинків через наближення буревію Айрін, сила вітру якого сягає 150 км на годину.

Мер Нью-Йорка видав безпрецедентний наказ евакуюватися понад третині мільйона людей, які проживають у низинних частинах міста.

Сильний вітер вже попереривав лінії електропередач.

Сім американських штатів - від Північної Кароліни до Коннектикуту - оголосили про надзвичайний стан через наближення "Айрін".

Президент США Барак Обама попередив, що "Айрін" може стати історичним буревієм.

"Не чекайте, не зволікайте. Ми усі сподіваємося на краще, але слід бути готовими до найгіршого. Усі повинні сприймати цей буревій серйозно. Якщо вам наказали евакуюватися, будь ласка, дослухайтеся," - сказав Обама.

Американський Національний центр буревіїв понизив силу "Айрін" з другої до першої категорії, але попередив, що ураган як і раніше зберігає силу 150 км на годину.

За прогнозами, буревій дещо послабшає по тому, як вдарить по узбережжю Північної Кароліни у суботу вранці, але продовжуватиме рухатися на північ вздовж атлантичного узбережжя США у неділю.

Понад 200 тисяч людей вже евакуйовані з прибережних частин Північної Кароліни, коли високі хвилі і сильний вітер вдарили по островах недалеко від материка.

"Магазини переповнені, на заправках немає пального, але на щастя я встиг запастися усім необхідним минулої ночі, " - каже Алекс Шлезінгер зі штату Вірджинія, що також лежить на шляху буревію.

Рекордний буревій

Частини Нью-Йорка також відчули наближення буревію, в тому числі фінансовий район довкола Вол Стріт у Манхеттені. Лікарні у частинах міста, яким загрожує буревій, почали евакуйовувати пацієнтів.

"Ми ніколи раніше не оголошували примусової евакуації і ми б цього не зробили зараз, якби не вважали, що цей буревій потенційно може бути дуже серйозним," - сказав мер Нью-Йорка Майкл Блумберг.

Буревій "Айрін" може вразити до 65 мільйонів людей у великих містах уздовж східного узбережжя від Вашингтона до Балтимора, Філадельфії, Нью-Йорка і Бостона.

"У нас будуть пошкодження, ми просто ще не знаємо наскільки серйозні," - сказав Крейг Фугате, голова Федерального агентства США з надзвичайних ситуацій. - Це одна з найбільш чисельних груп мешканців, які одночасно відчують на собі вплив того самого буревію".

Американський Червоний Хрест каже, що готує десятки тимчасових прихистків вздовж східного узбережжя.

За очікуваннями, Айрін вдарить по Північній Кароліні у суботу і має послабшати до неділі.
Бі-Бі-Сі



Теги:буревій, США, нью-йорк, природні катаклізми


Читайте також



Коментарі (0)
avatar