реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

English: тест позаду? Yes! Але попереду — протест!

Сьогодні зустріла маму випускниці чернігівської спецшколи з англійським ухилом. Тест з англійської вже позаду. Не будемо говорити про стресовий стан всіх випускників цього дня. Дитина цієї мами йде на медаль. Вона протестувалася нормально. Але загалом діти були дуже обурені надзвичайною складністю тестових завдань. Навіщо це було зроблено? Адже тести мають бути тестами для випускників середньої школи, а не тестами для вузів. А як же вдалося скласти тести звичайним школярам, немедалістам?

Вже з мережі інтернет на роботі я довідалася, що ця мати не одинока у своєму обуренні. Виявляється, після вчорашнього тестування, в Україні сколихнулася хвиля обурень з приводу дуже високого за складністю рівня англійських тестів, запропонованих випускникам цього року.

Соціальна мережа "ВКонтакті" переповнена хвилями обурення. Випускники шкіл мають намір не просто потеревенити у своїй мережі, а висловити спільний протест. Вони зауважують, що розміщені в тестах завдання підійшли б більше третьокурсникам вузів, а не школярам.

Емоції в мережі б'ють через край, і випускники мають намір навіть вдатися до мітингів, щоб висловити свій протест більш предметно, адже, зауважують вони, рівень викладання англійської мови у школі зовсім не відповідає запропонованим тестовим завданням.

Ось пише один з учасників обговорень "Я дуже багато років займався англійською у кращій мовній школі Дніпропетровська, рік жив у США — і наробив купу помилок, а ті, які вчились у звичайній або сільській школі за книгою Плахотника — здали взагалі "ніяк". Мені здається, що й носії мови здали б тест не краще", переконаний учасник ВНО.

Абитурієнти готують петицію для направлення міністру освіти й науки Табачнику.

Справами тестування цікавилася Інеса ФТОМОВА,




Теги:протест, вконтакті, табачник, тестування з англійської, випускники


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
н-да......скоро всі статті в інтернеті будуть посилатись на контакт)))
а стосовно тесту - я його здала...не дуже...
готуючись цілий рік до здачі IELTS, я була трохи шокована складністю завдань ЗНО...
Мітинги нам нічим не допоможуть - Табачник це ***** ще той...
тож сподіваймось лише на ефективну здачу тих тестів,що нам залишились.
avatar
2
Контакт -- сила! Тому й посилаються, що саме контакт -- відвертий, сміливий і сучасний! А всілякі Табачники нам не указ! Прорвемось! Life is good!
avatar