реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Експерти не вірять у збереження РФ

Американські аналітики служби Stratfor видали прогноз для строків існування теперішньої форми московської імперії. На думку експертів, які передбачили розвал СССР, строк придатності РФ – 10 років.
На думку автора книги "Наступні 100 років: прогноз на XXI століття" Джорджа Фрідмана, протягом цього часу Кремль чекає тимчасовий економічний підйом, пов'язаний з високим попитом на енергетичні та інші сировинні ресурси.

Як повідомляє сайт ingria.info, у цей період РФ буде проводити агресивну зовнішню політику та пробувати відновити вплив на постсовєтському просторі.

Основними причинами розвалу Російської Федерації аналітики називають неефективність управління, примітивність структури економіки і спад народжуваності.

У роботі на офіційному сайті Stratfor "The Russian Economy and Russian Power" Фрідман наводить просту американську формулу політики щодо РФ, цитуючи віце-президента США Джо Байдена: "Затиснути росіян і не втручатися в природний перебіг подій".

"Ми підозрюємо, що росіяни будуть "стискатися назад", перед тим, як вони зійдуть зі сцени історії", - пише експерт.

На думку Фрідмана, розпад РФ буде сприяти зростанню впливу Польщі і Туреччини. Окрім того, аналітик пророкує розпад посилення Китаю і Японії. Що ж утвориться на місці "однієї шостої", фіно-угорське наповнення котрої отримає творчу державну свободу, американці не називають.

http://www.ugraina.org/news/2009/11/30/4331.html




Теги:геополітика, розпад, Росія, РФ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar