реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Економіка та фінанси - у фокусі уваги експертів Руху

Відбулася сесія Експертної ради з питань фінансів, бюджету та податків, а також уповноважених представників обласних, районних і територіальних організацій (міських, селищних, сільських осередків) Народного Руху України під керівництвом Уповноваженого Центрального Проводу Руху Романа КУРЧИКА.

План сесії передбачав висвітлення новин з галузі економіка та фінанси, обговорення пропозицій до економічної програми НРУ (2-й розділ презентації).

У першій частині сесії Роман Курчик провів анонс останніх галузевих новин. Акциз на пальне – підняття цін очікується вже з 1-го липня. Підвищення тарифів на електроенергію – причини, наслідки, умови. Міністерство фінансів працює над підвищенням податків: ПДВ збільшать до 23%, військовий збір до 5 %. «Економічне бронювання» – плюси та мінуси, наслідки, суспільна думка. Станом на 14 травня в Україні вже провели 24 обшуки на виробництвах тютюнової продукції на наявність нелегальних схем виготовлення та збуту, що тягне за собою недоотримання державою фінансування.

Думки, пропозиції та додаткова інформація від учасників онлайн-зустрічі по кожній новині були зафіксовані та прийняті до уваги.

До сесії Експертної ради Роман Курчик спільно з Дмитром Олексієнком напрацювали пропозиції до програми НРУ по економічній та податковій політиці. Текст у вільному доступі є в робочій групі ради. На зібранні продовжили роботу над наступною частиною положень програми.

Податкова політика передбачає такі ключові напрямки:
– зниження податкового навантаження на економіку;
– впровадження диференційованих та пільгових режимів оподаткування;
– підвищення ефективності та прозорості податкового адміністрування;
– запобігання зловживанням та ухиленню від сплати податків;
– гармонізація податкового законодавства з нормами ЄС;
– підвищення податкової культури та добровільної сплати податків.

Експерти та учасники онлайн-зустрічі обговорили кожен з напрямків і до наступної сесії погодили доопрацювати матеріал вже по двом розділам в робочій вайбер групі, який стане основою змін до програми НРУ. Також рада прийняла рішення про формування заяви щодо підвищення податків.

Участь у сесії Експертної ради взяв голова Народного Руху України Андрій КОРНАТ.



Теги:Народний Рух, експертні ради, Податки


Читайте також






Коментарі (0)
avatar