реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Експертна рада з питань правопорядку

Відбулася сесія Експертної ради з питань внутрішніх справ, безпеки та правопорядку, а також уповноважених представників обласних, районних і територіальних організацій (міських, селищних, сільських осередків) Народного Руху України під керівництвом Уповноваженого Центрального Проводу Руху Сергій Рижий.

На сесії ради відбулося знайомство експертів та уповноважених представників крайових організацій, озвучили мету та завдання Експертної ради та планування подальшої роботи.

Сергій Рижий розпочав сесію з доповіді, в якій йшлося про членство України в ЄС. На сьогодні маємо сім умов, які стосуються саме правоохоронних органів, в тому числі СБУ.

Спікер вказав на два основні напрямки, що потребують першочергових змін:

1. Реформа Бюро економічної безпеки. Потрібне перезавантаження системи;

2. Реформа правоохоронних органів. Якісний склад, професійно-етичний рівень працівників спецслужб.

В обговоренні учасники сесії виокремили важливе питання інформаційної діяльності органів, особливо під час війни. Реформування роботи з особовим складом – основне в органах правопорядку, а починати слід ще з підготовки студентів юридичних факультетів. СБУ – це про захист, а не економічну діяльність.

НРУ має висловлювати свою думку щодо таких важливих процесів в країні, а тому слід тримати руку на пульсі, стежити за змінами в законодавстві, розширювати експертне коло симпатиків. До наступної сесії діяльність ради з питань внутрішніх справ, безпеки та правопорядку продовжується в робочій групі, де всі пропозиції, інформаційні заяви, проблемні питання будуть викладені в письмовому вигляді для подальшого опрацювання.

Участь у сесії Експертної ради взяв голова Народного Руху України Андрій Корнат.

Чернігівщину представляв голова Чернігівської районної організації Руху Григорій Шурига.



Теги:Григорій Шурига, Андрій Корнат, Народний Рух, експертні ради


Читайте також



Коментарі (0)
avatar