реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Економічне питання

Відома річ, що у Європі доплачують фермерам за те, щоб вони НЕ ВИРОЩУВАЛИ певної продукції, якої надлишок на ринку. Також відомо й те, що Євросоюз встановлює квоти на експорт тієї чи іншої продукції в країни Європи. Ну, з квотами ясно, а ось із грошима на нероблення - ні.

По- перше, це дуже пахне соціалізмом, коли влада робила вигляд, що платить за роботу, а народ робив вигляд, що працює. Та нехай. Хоча а як же з капіталізмом, де начебто мають платити за зроблене?

Проте питання економічне в іншому. Якщо є надлишок продукції у польського чи румунського фермера, то чому ЄС не доплачує йому не за неробство, а за доставку його надлишкової продукції, скажімо, в країни Африки? І фермеру ж вигідно, і Європа тоді така добра, зовсім не колонізаторська? Чи хай французькі фермери зливають молоко у Сену, німецькі хай викидають під бундестаг капусту, а польські блокують український кордон, бо не можуть витримати конкуренції з виробниками з воюючої країни?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, ЄС, блокування кордону


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Планова економіка це об'єктивна категорія не залежно від наявних політичних чи соціальних систем у держав. Світовий ринок споживає стільки продовольства, скільки на нього заробив. Крім того, продовольство це інструмент світової політики - пряник і батіг водночас. Згадаймо Голодомор.
Уряд України, починаючи з урядування Л. Кучми, передав виробництво продовольства на відкуп світовим (транснаціональним ) компаніям. Теперішня ситуація з блокування вивозу продовольства це наслідок аграрної політики з монополізації ринку як щодо гравців, так і щодо культур. У заручниках цієї політики виявилася держава внаслідок захоплення агресором морських шляхів з вивозу продовольства, а тепер і шляхом перекриття сухопутних шляхів.Як би там не було, питання національної безпеки вимагає диверсифікації аграрного виробництва шляхом його демонополізації, а також вжиття заходів захисту національних економічних інтересів на рівні СОТ,ЄС, ООН.
avatar