реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Шкода старого Ґедройца

Схоже, титанічна праця Єжи Гедройца на порозуміння поляків з українцями пропала намарне - і справа не тільки в тих польських "рольніках", які ВДРУГЕ висипали на землю українське зерно, як це робили комісари перед Голодомором. Ті фермери - тільки антураж, бо кордон - це компетенція уряду, це питання національної безпеки, а не селян. І не маргінальна "Конфедерація" за цим стоїть, а поляки загалом. Бо, якби уряд хотів - давно б припинив цю наругу. До речі, почитайте у Шевченка - хто такі конфедерати!

Сьогодні поляки блокують уже й залізницю, а на ряді пунктів пропуску - і гуманітарні, і ВОЄННІ вантажі. Що це, як не підпомога Путіну?

Польські міністри з уряду Туска, який видавався ліберальним, заявили про підтримку блокадарів і свою мету - повністю зупинити експорт української сільгосппродукції у Польщу, але навіть і у всю Європу. З такими друзями і ворогів не треба...

Кажуть, що поляки так щиро і багато допомагали українцям на початку Широкої війни. Це правда, бо злякались російських танків під Краковом і Варшавою. Тепер же, коли побачили, що українці якось дають собі раду і надійно захищають поляків від росіян, згадали давнє ставлення своєї шляхти до українців, як до бидла. Адже сьогодні на їх плакатах знаєте як звуть українців? Скурві сини. "Курва" - найбільша польська лайка. Отож українці для них уже "сучі сини".

... Поляки знов наступають на свої граблі: завжди, коли вони відштовхували українців - програвала Польща. Що з Гадяцькою унією, яку відкинули, що з Пілсудським, який зрадив українців... Україна стікала кров'ю, але й Польща опинялась під чужим чоботом. Та, схоже, наука не йде до бука. Шкода старого Ґедройца...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Ґедройц, блокування кордону, Василь Чепурний, Україна - Польща


Читайте також



Коментарі (0)
avatar