реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Ефесбешні вкиди "хороших русскіх"

Зізнайтесь, ви ж любите читати про хороших русскіх в Україні, ну правда ж? Ось я для вас послухав на FreeДОМі інтерв'ю хорошого Дмітрія Бикова, який казав, що поїде в Україну розбирати завали, але по приїзді виявилось, що в нього «репортерський зуд» і він планує писати книжку про Зеленського. Загалом, інтерв'ю було так собі, аж доки Дмітрій не вивалив тираду про окупацію:

«Я хочу напомнить, что Россия тоже оккупирована, и у нас свои беженцы. Русский эмигрант—это сегодня беженец из оккупированной страны. Оккупированной тотально и очень жестоко. Путин поставил сапог на грудь России, и эта оккупация вполне сопоставима с тем, что происходит на украинских территориях. Путин принёс в россию русский мир и русский мир там беспредельничает.»

Дивно нагадувати письменнику, що треба ретельно підбирати слова і місце, де ці слова вимовляти. Хоча насправді не дивно, адже це, думаю, цілком свідома маніпуляція поняттями, розрахована на їхню россійську тусівку, і Дмітрію глибоко пофіг, як це може бути сприйнято українцями. Є думка, що оця мантра про окупацію Білорусі та й Росії—це ФСБшний вкид. Але навряд чи тим, хто говорить про окупацію рф і рб потрібні ФСБшники, щоб дійти до такої простої і приємної тези, яка великою мірою виправдовує їх і знімає з них відповідальність. Але приїхати в Київ і співставити «окупацію» росії і окупацію України росією —це треба було пробити якесь нове дно русско-інтелігентської підлості. Настільки прямого порівняння я ще не чув.

Юрій БАРАБАШ



Теги:фсб, Дмітрій Биков, широка війна, російська література, Юрій Барабаш


Читайте також



Коментарі (0)
avatar