реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Двадцять тисяч працездатних без роботи

За даними державної служби зайнятості Чернігівської області, на початок лютого п.р. на її обліку перебували 20,6 тис. незайнятих громадян, які шукали роботу, з них 96,5% мали статус безробітних.

Кількість зареєстрованих безробітних на 1 лютого п.р. становила 19,8 тис. осіб. Серед кожних десяти безробітних п`ять раніше займали місця робітників, три – посади службовців, решта – не мала професійної підготовки.

Показник рівня зареєстрованого безробіття на початок лютого зафіксовано на рівні 3,1% населення працездатного віку. Його розмір коливався від 1,8% в м.Ніжині до 8,6% в Городнянському районі. Рівень зареєстрованого безробіття сільського населення (3,6%) був вищим, ніж серед мешканців міських поселень (2,9%).

За сприяння державної служби зайнятості в січні 2011р. працевлаштовано 1,2 тис. мешканців області. Серед працевлаштованих більше половини становили жінки, кожен другий був у віці до 35 років та кожен сьомий потребував особливого соціального захисту.

З Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття впродовж січня 2011р. на допомогу у зв’язку з безробіттям в області було витрачено 11,1 млн.грн. Середній розмір допомоги становив 781 грн.

Головне управління статистики
у Чернігівській області




Теги:служба зайнятості, допомога по безробіттю, безробіття


Читайте також



Коментарі (0)
avatar