реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Двадцять років без Леоніда Тереховича


22 серпня 1992 року закінчилося земне життя Леоніда Тереховича. Як воно закінчувалося, чи його закінчували -- не відомо, бо жив він самотньо. Але відомо що за декілька днів до цього “…він завітав до редакції райгазети (тут його добре знають) і стиха мовив, що його побила мiлiцiя на вокзалi.” За що? Теж не відомо.

Відомо тільки що Леонід Терехович був небайдужою людиною. Він не мовчав, коли бачив неправду і несправедливість до простого народу.

Але це вже історія, а є сьогодення, яке потребує дій, щоб Леонід Терехович як людина і поет став відомим в Україні і в українському світі (діаспорі). Проблема пошуку його літературної спадщини та її поширення в інтернеті так чи інакше вирішується на рівні ентузіастів.

Але це не достатньо для поширення спадщини поета серед широкого загалу, особливо в сільській місцевості, де інтернет ще малодоступний. Тому було би добре, якби газети, радіо і телебачення приєдналися до справи поширення літературної спадщини поета, бо як показують відгуки читачів в інтернеті вона того варта.

Аркадій НАТАРІУС
Дізнатися більше про Леоніда Тереховича та його вірші можна в інтернеті за адресою:
http://arkgor.ipsys.net/Terehovych.htm

22 серпня в Катерининській церкві Чернігова буде відслужено панахиду по леоніду Тереховичу. Початок о 14 годині 30 хвилин.



Теги:поет- правоборець, Леонід Терехович, дисиденти, Щорський район, Кучинівка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Мабуть, Л.Терехович так і залишиться маловідомим поетом на зламі епох аж поки його не відкриє зовсім нове покоління.
avatar