реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Двадцять п'ять" -- нова ініціатива "Просвіти"

25 портретів відомих діячів Чернігівщини, які брали активну участь в подіях краю, що вплинули на наше життя, зокрема, на переломних етапах протягом 25-и останніх років, пропонує написати та видати книгою чернігівське обласне товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка. Вивчається можливість створення документальних фільмів про цих людей.

Чернігівське обласне товариство «Просвіта» імені Т. Шевченка в День української писемності та культури оголошує початок проекту «25».

Пропонуємо визначити: хто найбільше вплинув на зміни в нашій області, пов’язані зі здобуттям незалежності України, розбудовою місцевого самоврядування і формуванням громадянського суспільства? Це мають бути яскраві особи без оглядки на їх політичну позицію – від рухівців до комуністів.

Пропозиції просимо надсилати на адресу: [email protected]

Також запрошуємо журналістів, краєзнавців для написання статей, есе, нарисів про видатних діячів української історії на Чернігово-Сіверщині.

Довідки за телефонами: 77-51-60, 4-92-83.



Теги:Просвіта, видатні діячі, Чернігів


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Ідея хороша - нехай люди знають, хто побудував і несе відповідальність за те життя, яке ми сьогодні маємо.
avatar
2
Чергова маячня віді імітаторів просвітянства. Особливо про комуністів. Які зміни?))
avatar
3
Краще бути імітатором, аніж ледарем!
avatar
4
А дійсно -- які зміни є за ці 25 років? Наших юнаків не женуть воювати в Афганістан, Чечню чи за інші російські інтереси! Можемо молитися рідною мовою. У магазинах -- повно товару, а в Союзі були голі полиці. Хвалена ковбаса по 2.20 була тільки в Києві і хліб у село з Чернігова завжди просили привезти... Говорити можемо вільно. Бізнес можна відкривати, хай і з проблемами, але теж вільно. Історію свою правдиву можемо пізнати. Невже цього мало?
avatar
5
В Афгані вирощується і виробляється 90% світової наркоти. 10 років поширення її у світ стопорили наші хлопці, а тепер вже майже 30 років це роблять американські та європейські.  А теперішніх наших хлопців бідність гонить "миротворити" в десятки країн світу. 
В радянські часи споживання ковбаси на душу населення було в рази більше ніж в нинішній "перебудованій" Україні. Полки лусті були, бо в людей були гроші, якби на три дні затримали людям зарплату, то у диретора відібрали б партквиток і з ганьбою вигнали  з посади.  А тепер пересічний українець, що місяців зо три не отримує зарплату, підійде до вітрини, подивиться на ковбасу, оближе губи, ковтне слюнки і йде далі. Перебудована Україна - найбідніша в Європі, 
Колгосп мого села мав млин, крупорушку, пекарню, маслобойню, ковбасний цех, мав магазини з дешеаими та якісними продуктами не лише в селі, а й у райцентрі і навіть у Києві! Після "перебудови" від усього цього каменя на камені не залишилось, люди розбіглися, село вимирає.
До "перебудови"  населення України збільшувалось, а тепер зменшуєтья, народ деградує, вимирає, розбігається, злочинність зросла на порядок, споживання спиртного вдвічі перевищує межу деградації нації. 
І все це заради того, щоб дехто мав право вільно нести і вбивати людям в голови нісенітниці?!
avatar