реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Два різні світи

Пам'ятаєте Овсяннікову — мавпу, яка стрибала в "прямому" ефірі російської медіа-помийки з плакатом? Тоді ще багато українців повірили, що це щиро і не контрольовано товаріщєм Ернстом.))

Я зрозуміла, чому тоді українці повелися на це: бо у нас із росіянами різні уявлення про вихід будь-кого з плакатом.

Для України — нормальна, стандартна історія, коли люди виходять із плакатами і висловлюють свою позицію.
Для росії — це щось неприроднє і небезпечне, тому це може бути або під контролем, або за гроші.

Саме тому росіяни щиро вірять, що Майдан спонсорувався американцями ("Нуланд с пєчєнькамі").
Саме тому українці можуть повірити, що російська пропаґандистка раптово, зі своєю "позицією" вийшла в "прямий" ефір з плакатом. (Варто зазначити, що росіяни на ту історію з Овсянніковою майже не звернули увагу, бо розуміють, що це "за гроші", і саме в Україні розкручувалася ця історія, після якої Овсяннікова намагалася увірватися в український медіа простір і навіть припелася до України — саме для цього і була розіграна історія з плакатом.)

Саме тому, єдине питання, яке народилося в російськоментальній голові Лободи до дівчини з плакатом — "Хто тобі заплатив?". Лобода — "женщіна і певіца года 2017" на росії, не може навіть припустити, що якась дівчина може просто намалювати вдома плакат і вийти відстоювати свою позицію. Та й взагалі Лобода, 40-річна "потєряшка" не може подумати, що у 16-річної дівчини може бути громадянська позиція.

А ще Свєта Лобода "какая-разніца-какая-страна" не може й досі зрозуміти, що її кар'єрі в Україні — давно кінець. Що українське суспільство більше її не сприймає, а ті, хто сприймають — не ті люди, які будуть відстоювати її — з плакатами, чи без.

Можна виїхати з росії, але ментально залишатися в ній.
Можна бути в Україні, але психологічно і "культурно" — з росією (навіть, не усвідомлюючи цього). Така "біполярочка" — дуже небезпечна.
Бо це — два різні світи.

Оксана БАЙЛО



Теги:лобода, харків, російська культура, російський менталітет, Оксана Байло


Читайте також



Коментарі (0)
avatar