реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Дубіль "вибив" 3 млн. для Чернігівщини і 100 млн. для Єнакієво?

Дубіль каже, що «вибив» для Чернігівщини додатково 3 млн. грн., водночас тільки в місто Єнакієво піде 100 млн.

Народний депутат України по 205 в.о м.Чернігова Валерій Дубіль розказав журналістам про свою діяльність на посаді заступника голови Бюджетного комітету ВР.

«На останньому засіданні Комітету Верховної Ради з питань бюджету за моєю пропозицією Комітетом було погоджено виділення коштів із держбюджету: у сумі 1,5 млн. грн. на проведення капітального ремонту 9-ти поверхового палатного корпусу міської лікарні №1 по пр. Миру, 44 в м. Чернігові; у сумі 500 тис. грн. на реконструкцію двоповерхової будівлі жіночої консультації по вул. Земській, 7 в м. Прилуки Чернігівської області; у сумі 1 млн. грн. на реконструкцію дитячого садка по вул. Широка, 30 с. Богданівка Прилуцького району Чернігівської області.»– повідомив Дубіль сайту «Чернігівський монітор»

Водночас як повідомляли ЗМІ, на цьому ж засіданні Бюджетний комітет Ради перерозподілив 1 мільярд 700 мільйонів гривень на користь "потрібних" відомств, регіонів і об’єктів.

Про це заявив член бюджетного комітету, опозиційний депутат-мажоритарник Олександр Чорноволенко, пише "Тиждень".

Зокрема, найбільші суми дістались місту Єнакієве – 100 мільйонів, тоді як Херсонській області - 18, Черкаська -10, Чернівецька – 7, Одеська – 19, Полтавській - 13 мільйонів, а Донецькій області перепало 60 мільйонів гривень.

Крім того Генеральній прокуратурі додатково виділили 209 мільйонів, СБУ – 31 мільйонів, Держслужбі охорони - 48 мільйонів гривень.

"Це звичайний дерибан. Це може бути кваліфіковано за 365 статтею – зловживання владою з метою створення власного іміджу. Передбачена відповідальність – 7 років ув’язнення, адже приймати рішення щодо розподілу фінансів може тільки Верховна Рада на пленарному засіданні", - заявив Чорноволенко.

"Коли за це беруться окремі депутати, які розподіляють фінансові ресурси, це дуже схоже на корупційні дії. Тому я звернувся із запитом до Генеральної прокуратури з тим, щоб зупинити цей дерибан бюджету і щоб ніколи ВРУ в новому скликанні так не робила", - заявив він.

Додамо, що на це засідання бюджетного комітету Верховної Ради у вівторок пресу не допустили.ПіК



Теги:опозиція, Дерибан, Валерій Дубіль, бюджет України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar