реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Дубіль судився з "Сіверщиною""?

Діючий народний депутат від 205 в.о. (м. Чернігів) від фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль в судах двох інстанцій довів наклепницький характер інформації , яка поширювала проти нього під час виборчої кампанії в жовтні 2012 року з боку іншого кандидата по цьому ж округу самовисуванця Андрія Глаби.

Відповідні рішення суду були отримані сайтом ПіК.

27 грудня 2012 року Деснянський районний суд міста Чернігова за позовом Валерія Дубіля до Андрія Глаби щодо захисту честі, гідності та ділової репутації та відшкодування моральної шкоди майже в повному обсязі задовольнив вимоги позивача.

В позові Дубіль просив визнати недостовірною інформацію яка розповсюджувалася під час виборчої кампанії в інформаційних листівках «За Чернігів» яку випускав Глаба та інформацію, що вийшла в газеті «Сіверщина» .

На самі судові засідання Андрій Глаба не з’являвся, заперечень щодо позову і заяв про відкладання розгляду справи також не надавав, - сказано в ухвалі суду.

Деснянський районний суд міста Чернігова вирішив, що інформація яка була надрукована в інформаційних листівках «За Чернігів» та газеті «Сіверщина» є «недостовірною та такою, що порушує немайнові права Дубіля Валерія Олександровича».

Зокрема мова йшла про твердження, що «Дубіль бандит», що група підтримки Дубіля погрожувала побиттям активістам Глаби, що Дубіль возив з Прилук в Київ по 2-3 млн доларів щотижня готівки, про причетність Дубіля до кримінальних «розборок» в 90 – ті роки та іншу інформацію .

Суд не задовольнив вимоги позивача щодо публікації спростування в газеті «Сіверщина», а зобов’язав Глабу розмістити спростування в будь-якому друкованому виданні Чернігова.

Також замість 3000 тисяч гривень моральної компенсації суд присудив Глабі сплатити Дубілю 2000 грн.

На це рішення Деснянського суду Андрій Глаба подав скаргу до Апеляційного суду Чернігівської області. Свою лінію захисту Глаба побудував на тому, що він не причетний до поширення інформації, яка друкувалася у виданні «За Чернігів». Мовляв, він як кандидат в депутати дійсно був замовником інформаційних листівок «За Чернігів» оскільки там друкувалася його автобіографія і передвиборча програма. Але «у суду не було жодного доказу того, що Глаба особисто поширював вказані інформаційні листівки»

Проте Апеляційний суд своїм рішенням від 6 лютого 2013 року відхилив в повному обсязі скаргу Андрія Глаби та підтвердив законність рішення суду першої інстанції.

Додамо, що одразу після виборів Валерій Дубіль заявляв, що не тримає образи за ту кількість бруду, яка вилилась на нього під час кампанії.

Про це він заявив з трибуни під час сесії Чернігівської міської ради, звертаючись до міського голови і свого основного опонента під час вибрів Олександра Соколова.

- З вірою в Бога ми все пережили. Але мета у нас одна – досягти добробуту та благополуччя чернігівців. – сказав тоді Дубіль.

В експертних колах кандидата Андрія Глабу називали технічним кандидатом Олександра Соколова, який працював на дискредитацію Валерія Дубіля.

Події і коментарі

Від редакції "Сіверщини".

Інформацію про суд щодо газети "Сіверщина" ми дізналися з цього повідомлення сайту "Події і коментарі". Жодного запрошення на суд до редакції не надходило. Добре, що хоч спростування не змусили друкувати... Бо, власне, й спростовувати нема чого -- публікації в листівці "За Чернігів!" та в газеті "Сіверщина" значно відрізняються.
Нагадаємо, що їх автором був відомий чернігівський політтехнолог Тарас Вознюк, що помер несподівано перед виборами. А в архіві редакції "Сіверщини" залишилася його розписка, у якій він свідчить про готовність взяти всю відповідальність за публікацію в "Сіверщині" на себе...



Теги:Сіверщина, свобода слова, політтехнологи, Тарас Вознюк, Валерій Дубіль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar