реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дружба по-російськи: вдруге відмовилися реєструвати Український конгрес Росії

Міністерство юстиції Росії вдруге відмовило у внесенні Загальноросійської громадської національно-культурної організації «Український конгрес Росії» (УКР) до Єдиного державного реєстру юридичних осіб. Про це власному кореспонденту УНІАН в РФ повідомили в прес-службі УКР.
«Цікавим, якщо не сказати більше, видається той факт, що окремі претензії до Статуту УКР висунуті Мін'юстом уперше, хоча минулого разу чиновники на них чомусь не звернули ніякої уваги», - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, зараз організація стоїть перед дилемою: проводити повторний з'їзд і вносити зазначені у переліку зміни й уточнення до Статуту організації, чи спробувати довести свою правоту в суді або під час зустрічі з чиновниками реєструючого органу.

Представник УКР додав, що обидві пропозиції повинні пройти процедуру голосування за участі всіх членів правління конгресу.

Як повідомлялось 24 листопада 2012 року у приміщенні Національного культурного центру України в Москві відбувся засновницький з'їзд загальноросійської громадської організації «Український конгрес Росії», рішення про створення якого ухвалили українські громадські організації Росії 26 травня.

22 травня тогож року Міністерство юстиції Росії зареєструвало нову Федеральну національно-культурну автономію «Українці Росії», на засновницький з'їзд якої не пустили українських журналістів, а українська діаспора заявила, що нова організація створюється без її відома.

18 травня Верховний суд Росії ухвалив рішення про ліквідацію Об'єднання українців Росії і виключення його з Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

26 травня в Москві ухвалено рішення про створення Українського конгресу Росії (УКР) - всеросійської організації української громади у РФ.

Нагадаємо, 27 січня 2010 року рішенням Верховного суду РФ була остаточно ліквідована Федеральна національно-культурна автономія українців Росії (ФНКА УР), яка існувала з 27 березня 1998 року. Позов Мін’юсту РФ базувався на скарзі активіста фонду «Родіна» Журавльова, який заявляв, що ФНКА УР «веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію».

УНІАН



Теги:діаспора, Український конгрес Росії, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar