реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Досвід молодим. Як спарувати голубів?

Нещодавно завів голубів. Які особливості спаровування в голубів?
Володимир КОЛОДІЙ, Чернігівський район


На це запитання ми попросили відповісти любителя, який ось уже кілька років «професійно» розводить у себе голубів і знає, повірте нам, усе, що можна й не можна знати про цих птахів, чернігівця Олександра ТЕПЛЯКОВА (на фото).

При розведенні голубів потрібно знати, що на одного самця повинна приходитися одна самка. При природному спаровуванні голуби самі утворюють пари, при примусовому — намічених до спільного життя птахів саджають парами в окремі клітки, а після спаровування переводять у спільне приміщення. Пари, що утворилися в перший рік, потрібно зберігати протягом усього періоду використовування птахів.
Стать голубів легко визначити при прощупуванні тазу. В самця кістки тазу вузько зімкнуті. У голубок між лонними кістками можна помістити палець. Крім того, голуб більш темпераментний і крупніший голубки.
Спаровувати м’ясних голубів можна зі 180-денного віку. Голуб під час одружувального ритуалу розпускає і притискує до землі хвіст, роздуває зоб, посилено воркує. Голубка ж час від часу кланяється кавалеру і, розпушивши хвіст, стає в граціозну позу. При появі другого самця виникає бійка.

Чернігівська обласна газета "Біла хата"



Теги:любитель, голуби, тварини, Чернігів, консультації, Птахи, тепляков, розведення, зоосвіт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar