реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дошка на школі - нагадування про "дружбу з росіянами"

Сьогодні на будівлі загальноосвітньої школи № 3 міста Чернігова урочисто відкрито пам'ятну меморіальну дошку на честь випускника цієї школи Сергія Миколайовича Харитонова, який загинув в зоні АТО при виконанні військового завдання.

В урочистому відкритті взяв участь Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, рідні та близькі, учні та педагогічний колектив ЗНЗ № 3, а також небайдужі чернігівці, які прийшли вшанувати пам'ять про загиблого Героя. Про це повідомила прес- служба міської ради.

У виступах було зазначено, що Сергій Харитонов був самовідданою людиною, він не міг залишатися осторонь і вирішив не словом, а ділом боронити цілісність нашої країни. У цій школі Сергій Харитонов навчався з 1-го по 8-й клас. Потім закінчив професійно-технічне училище № 15 і працював у локомотивному депо. В зоні АТО він був сержантом, командиром мінометного розрахунку. Загинув у 46 років при виконанні військового завдання у Вуглегірську Донецької області.

Указом Президента України від 21 березня 2016 року № 103 «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Сергій Миколайович Харитонов посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Як зазначив батько загиблого Микола Харитонов, його син був прекрасною людиною, любив риболовлю та природу загалом. Коли він отримав повістку, відразу пішов захищати цілісність та незалежність нашої держави. «Ви наша надія, ви будете професорами, директорами, у вас все попереду. Любіть свою Батьківщину, своїх вчителів, адже вони вам передають всі знання», - сказав Микола Харитонов, звертаючись до учнів цієї школи.



Теги:Атрошенко, АТО, ХАРИТОНОВ, герої АТО, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar