реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Дорога протяжністю в десятки років

Сюди, в мікрорайон Шерстянка, обіцяли збудувати дорогу чи не всі покоління міської влади Чернігова – район, наче й не так далеко від центру, але відрізаний залізницею так, що до нього добратися автомобілем можна тільки в об’їзд. І ось тільки зараз стартували реальні роботи з будівництва дороги на Шерстянку – відрізок протяжністю 270 метрів з вулиці Івана Мазепи проляже до вулиць Текстильників та Самоквасова.

Нині робітники прокладають інженерні мережі та формують земляне полотно майбутньої дороги.

«Дуже багато перенесень інженерних комунікацій. Треба зробити 1300 метрів зливової каналізації з трубами різних діаметрів від 400 мм до 800 мм. Також необхідно зробити перенесення теплотраси, газопроводу, тролейбусних ліній та ліній електропередач. Гідрогеологічні умови ґрунтів тут в поганому стані. Якщо буде навіть невеличкий дощ, то на об’єкт буде неможливо заїхати», - розповів представник підрядної організації Олександр Харчук.

Загальна протяжність дороги буде у півтора кілометра і проект будівництва розрахований на два роки. На перетині вулиць зроблять рух по колу радіусом 12 метрів для розведення транспортних потоків. Загальна вартість робіт – більше 120 мільйонів гривень, цього року планують освоїти біля 60 мільйонів і вже у вересні має бути нижній шар дорожнього покриття та відкрито рух автотранспорту. А наступного року планують облаштовувати тротуари, зупинки громадського транспорту та благоустрій території.

За повідомленням прес- служби міської ради.



Теги:Шерстянка, Чернігівська міська рада, дороги


Читайте також



Коментарі (0)
avatar